in

Pilo se pivo, slušali se Džej i Mitar Mirić: Otkriveno šta stoji iza fotke Balkanaca u NBA ligi

Novinar “Athletica” navodi da je ekipa pila pivo s obzirom na to da nije bilo ćevapa i rakije, kao i da su puštali muziku sa mobilnih telefona

Nedavna fotografija iz NBA “mjehura”, na kojoj su se nalazili košarkaši sa Balkana, izazvala je veliku pažnju u regionu, a sada je stiglo i objašnjenje kako su jedne večeri za istim stolom završili tri Slovenca, dva Srbina i jedan Crnogorac.

Podsjetimo, u pitanju su Luka Dončić, Goran Dragić, Vlatko Čančar, Nikola Jokić, Boban Marjanović i Nikola Vučević, da bi im se sljedećeg dana pridružili i Mario Hezonja, Ivica Zubac i Jusuf Nurkić – što je također dokumentovano.

Novinar “Athletica” Jovan Buha u međuvremenu je razgovarao sa njima i otkrio je priču koja stoji iza te dvije fotografije.

– Bila je to luda noć puna emocija. Nismo znali šta će biti sljedećeg dana. Pretvorili smo restoran u klub – rekao je Dragić, u napomenu da se sve dešavalo kada je NBA liga stupila u štrajk zbog nereda u SAD.

Novinar “Athletica” navodi da je ekipa pila pivo s obzirom na to da nije bilo ćevapa i rakije, kao i da su puštali muziku sa mobilnih telefona. Na repertoaru su bili Mitar Mirić i pjesma “Ne može nam niko ništa”, kao i Džej i njegov hit “Slavija.”

Hrvat Zubac je u razgovoru za “Athletic” otkrio i ko su najveće šaljivdžije u društvu.

– Jokić je šaljivdžija. On se uvijek zeza i zbija šale. Boban se također stalno šali. Ma, svi smo otprilike takvi, ali njih dvojica najviše, uvijek smišljaju šale o drugima – rekao je Hrvat, da bi se na priču nadovezao i Dragić:

– Jokić i Bobi su najsmješniji ljudi. Naročito zbog toga jer praktično stalno zezaju jedan drugog. Stalno se ‘nadgornjavaju’, smijali smo se cijele noći. Bobiju sam rekao da kad završi košarkašku karijeru sasvim sigurno ide na televiziju.

Slovenac je otkrio i da tokom njihovih razgovora nema mjesta politici.

– Ne možemo izbrisati historiju. To znači da su se dešavale loše stvari u ratu i ostalo. Ali, to je sad završeno i moramo da se okrenemo budućnosti. Imam mnogo prijatelja u Hrvatskoj. Ja sam Srbin. Pola Srbin, pola Slovenac, a baka i deka su živjeli u Bosni. Znači da sam živio sa mnogo različitih kultura – pravoslavcima, muslimanima, katolicama. Za mene nema razlike.

Dijamant nije jedini: U sastavu Rome danas je još jedan Bosanac

Igrači Arsenala se sukobili na zagrijavanju. A onda se u priču uključio Sead Kolašinac