in

UEFA donijela odluku koja je digla Balkan na noge: Sarajevo protiv Zvezde u avgustu?!

Ono što je UEFA odlučila da također promijeni ove sezone, jeste i “nepisano” pravilo da se ekipe iz Bosne i Hercegovine ne ukrštaju sa ekipama iz Hrvatske i Srbije

Korona virus je promijenio mnoga pravila kada je fudbal u pitanju. Tako ćemo ove sezone imati izmijenjene kvalifikacije za Ligu prvaka i Ligu Evrope, gdje će se, izuzev play-offa za LP, igrati samo jedan meč, uz rigorozna pravila kada je u pitanju zemlja domaćin, koja se moraju poštovati.

Ono što je UEFA odlučila da također promijeni ove sezone, jeste i “nepisano” pravilo da se ekipe iz Bosne i Hercegovine ne ukrštaju sa ekipama iz Hrvatske i Srbije, nakon što je u Mostaru 2007. godine došlo do žestokih nereda na tribinama. Od tada UEFA uvijek zaobilazi u predgrupama pred žrijeb da spoji klubove iz BiH sa klubovima iz Srbije i Hrvatske.

Međutim, pošto u kvalifikacijama neće biti publike, mijenja se i ovo pravilo, pošto će biti manji bezbjednosni rizik. Tako Sarajevo u 2. kolu kvalifikacija može da odmjeri snage protiv Zvezde, a u trećem protiv Dinama iz Zagreba, dok Željezničar ili Borac iz Banjaluke već u prvom kolu mogu da budu spojeni žrijebom sa Partizanom, dok ih u drugom može dočekati duel protiv Osijeka, a u trećem su mogući dueli sa Hajdukom iz Splita i Rijekom.

Jedini izuzetak iz “balkanskog nepisanog pravila” UEFA bit će potencijalni dueli klubova iz Srbije protiv timova sa Kosova, za koje će važiti zabrana, a klubovi sa Kosova također ne mogu ni da se sastanu protiv ekipa iz Bosne i Hercegovine.

Isti je slučaj i sa duelima klubova iz Armenije i Azerbejdžana, kao i Rusije i Ukrajine.

Žrijeb za prvo kolo kvalifikacija u Ligi prvaka je 9. avgusta, dok je žrijeb za drugo kolo dan kasnije, 10. avgusta, dok je žrijeb za 1. kolo Lige Evrope 10. avgusta.

Diletta objavila vrelu sliku u kupaćem, pratioci je pitali: Je li te to Ibrahimović slikao?

Evo šta navijači Milana misle o Asmiru Begoviću i Radetu Kruniću