in

Od Želje do Bundeslige: Bh. veznjak će raditi sa dvije legende europskog fudbala

Ovo bi mu moglo donijeti i mjesto u reprezentaciji BiH.

Bivši igrač Željezničara i Zrinjskog Tomislav Tomić je napustio redove slovenske Olimpije i prešao u austrijskog Bundesligaša Admiru Wacker.

Tomić je potpisao ugovor na tri godine, a trener bh. igraču će biti bivši reprezentativac Hrvatske, brončani sa SP 1998 u Francuskoj, Zvonimir Soldo.

Uz to sportskidirektor kluba je legendarni Felix Magath te se može reći da će naš igrač sarađivati sa dvije istinske legende.

Sam klub ima ogromne ambicije, nakon što su se prošle sezone izborili za opstanak u ligi, u klub je stigao bogati sponzor te se ove sezone žele umiješati u borbu za sam vrh.

Tomić je najavio da će se pokušati nametnuti selektoru BiH Dušanu Bajeviću dobrim igrama u novom klubu.

“Ostao sam u ‘srcu’ Evrope. Liga je kvalitetna, jača je nego slovenska, a blizu sam kuće i porodice. Imao sam ponude iz Izraela, Poljske i Turske, sve sam izvagao i odbrao Austriju” – naglasio je Tomić za Faktor, dodavši kako je bilo nerealno očekivati da se vrati u PLBiH, te da će se dobrim igrama pokušati nametnuti i selektoru Dušku Bajeviću, s obzirom na to da igra na poziciji u veznom redu gdje je naš tim deficitaran.

Sandžak danas slavi jednog čovjeka: Bivši igrač Sarajeva postao junak Novog Pazara

Sve otkrila! Prelijepa Maja priznala šta je radila sa Beckhamom i Ronaldom