in

Jusuf Nurkić u dvije riječi opisao rahmetli Izeta Nanića i oduševio cijelu BiH

U noći sa utorka na srijedu Jusuf Nurkić je odigrao još jednu fantastičnu partiju u pobjedi Portland Trail Blazersa 110:102 protiv Houston Rocketsa

U noći sa utorka na srijedu Jusuf Nurkić je odigrao još jednu fantastičnu partiju u pobjedi Portland Trail Blazersa 110:102 protiv Houston Rocketsa.

Nurkić je na susret sa Raketama stigao u crnoj majici na kojoj je uz ljiljan zlanim slovima pisalo “Bošnjak”, baš kao i na najnovijim Nurkićevim patikama.

Bosna i Hercegovina i bošnjaštvo nešto je što Nurkić uvijek s ponosom ističe i naglašava, a danas se prisjetio rahmetli Izeta Nanića, čovjeka koji je svoj život dao u odbrani domovine od četničke agresije.

S dvije riječi Nurkić je opisao čovjeka kojeg mnogi smatraju najvećim komandantom ARBiH, a koji je za svoje ratne zasluge odlikovan Zlatnim ljiljanom 1994. godine, a posthumno (1998.) i Ordenom heroja oslobodilačkog rata.

ŠehidBedem slobode = Izet Nanić ⚜ ⚜❤️🙏🏻

Gepostet von Jusuf Nurkić-BosnianBeast23 am Dienstag, 4. August 2020

– Bedem slobode = Izet Nanić – napisao je Jusuf Nurkić na svojoj zvaničnoj Facebook stranici na dan kada se obilježava 25. godišnjica od pogibije legendarnog komandata 505. viteške bužimske brigade Armije RBiH, o kojem je i agresor govorio s velikim poštovanjem.

FIFA 21 dopušta da vratite vrijeme unazad ako promašite gol

Hoće li Novak Đoković igrati na US Openu?