in

Munchen će još dugo slaviti Hasana Salihamidžića: Ovo što je uradio danas mogu samo najveći

Austrijski reprezentativac David Alaba već je cijelo desetljeće u Bayernu, za klub iz Münchena odigrao je 382 utakmice i kao jedan od ključnih igrača osvojio je sve što se osvojiti moglo

Austrijski reprezentativac David Alaba već je cijelo desetljeće u Bayernu, za klub iz Münchena odigrao je 382 utakmice i kao jedan od ključnih igrača osvojio je sve što se osvojiti moglo. Nedavno je započeo pregovore oko novog ugovora, ali nije baš krenulo dobro…

Alaba želi ostati, ali je tražio platu od 20 miliona eura na godinu! Ta je cifra šokirala čelnike Bayerna, prije svih sportskog direktora Hasana Salihamidžića koji je i započeo pregovore.

“U kakvom svijetu vi živite? Zar zaista vjerujete u to što govorite?”, citirali su njemački mediji ljutog Salihamidžića koji je u nevjerici upitao Alabinog menadžera Pinija Zahavija.

No, čini se da je došlo do preokreta. Obavljen je novi sastanak, a Hasan je u društvu Karla-Heinza Rummeniggea razgovarao sa Alabom i očigledno ga nagovorio da ostane.

Bild piše da su razgovori ovaj put prošli sjajno. Alaba je spreman da produži ugovor i čini se kako ćemo 28-godišnjeg defanzivca i dalje gledati u Munchenu.

Zvijezda Milana nakon utakmice pala na teren i plakala. Razlog je prilično tužan

Očekuje poziv u reprezentaciju BiH, a ono što je danas uradio oduševiće sve navijače