in

Barcelona i Juventus pripremaju novu trampu: Odlazi “stari” Ivan Rakitić u zamjenu za mladog Urugvajca?

Prema pisanju katalonskog Sporta, Barcelona je spremna ponovno trgovati s Juventusom, s kojim je nedavno razmjenila igrače i dobila nešto gotovine. Ovoga puta jedan od igrača u razmjeni bio bi i Ivan Rakitić, koji je već mjesecima jednom nogom izvan kluba.

Barcelona je zainteresovana za dovođenje 23-godišnjeg urugvajskog vezanjaka Rodriga Bentacura, a osim Rakitića morala bi dati i oko 30 miliona eura. To je katalonskom klubu prihvatljivo s obzirom da je prije dvije godine bio spreman dati i 60 miliona eura, ali Juve tada nije bio zainteresovan.

“Sve se savršeno uklapa. Odlazi stariji nogometaš, dolazi mladi”, piše spomenuti izvor.

Rakitić ima ugovor s Barcelonom do ljeta 2021. godine, no već bi ga nadolazeće zime mogla izgubiti bez odštete. Ova razmjena uz 30-ak miliona eura dodatka čini se isprve kao dobar posao za katalonski klub, no pitanje je koliko bi Bentacur donio Barcinom veznom redu.

U svojoj kratkoj profesionalnoj karijeri Bentacur je do sada postigao svega pet pogodaka, najviše iz razloga jer je njegov primarni zadatak biti zadnji vezni i nije previše kreativan, ali ni efikasan u fazi napada.

Podsjetimo, Stara Dama i Barcelona su već razmjenili igrače ne tako davno. Tada je Arthur napustio katalonsku prijestolnicu i otišao u Torinu, a u suprotnom je smjeru, uz još 12 miliona eura, stigao Miralem Pjanić.

Ibra oduševio fanove urnebesnom fotografijom iz budućnosti: “I tada bih igrao na istom nivou”

MMA: Pogledajte nevjerojatne scene: Borac nakon pobjede napao sudiju