in

Svi su kleknuli za vrijeme himne osim Gregga Popovicha: Odmah je objasnio zašto

San Antonio Spursi pobijedili su sinoć Sacramento Kingse 129:120, a utakmicu su obilježili Gregg Popovich i njegova pomoćnica Becky Hammon

San Antonio Spursi pobijedili su sinoć Sacramento Kingse 129:120, a utakmicu su obilježili Gregg Popovich i njegova pomoćnica Becky Hammon.

Dok su svi igrači i jedne i druge ekipe klečali na jednoj nozi tokom intoniranja himne u znak podrške akciji “Black Lives Matter”, Popovich i Hammon ostali su stajati. Trener Spursa javno je već nekoliko puta podržao svoje igrače u borbi za rasnu jednakost, ali nije želio klečati.

“Ostao sam stajati iz ličnih razloga o kojima ne bih govorio. Mislim da je liga odlično reagirala u borbi za rasnu jednakost i ja svoje igrače u tome podržavam”, rekao je Popovich koji je veteran američkog ratnog zrakoplovstva.

Podržali su ga i njegovi igrači poput DeMara DeRozana.

“Svi vjerujemo u trenera i Becky i u ono što oni vjeruju. Gregg često govori o rasnoj jednakosti, a Becky je konstantno u prvim redovima naše borbe. Zbog ovoga ih niko ne treba osuđivati”, rekao je.

Popovich je godinama jedan od najvećih zagovornika rasne jednakosti te jedan od najglasnijih kritičara američkog predsjednika Donalda Trumpa.

Pratite Premijer ligu BiH na FBRonaldinho je u kući imao disko klub, ali ovaj Brazilac? E on je bio prava zvijer za partijanje

O potezu Edina Džeke bruji cijela Italija: Pogledajte šta je sinoć uradio u Torinu