in

Prvi NBA igrač koji je odbio da kleči i nosi majicu: Razlog je prilično čudan

Dok su svi košarkaši Orlanda i Brooklyna i članovi stručnih štabova klečali tokom izvođenja američke himne, što su uradile i njihove kolege iz Lakersa, Clippersa, Utaha i New Orleansa prvog dana restarta sezone, jedan igrač je odbio da kleči

Dok su svi košarkaši Orlanda i Brooklyna i članovi stručnih štabova klečali tokom izvođenja američke himne, što su uradile i njihove kolege iz Lakersa, Clippersa, Utaha i New Orleansa prvog dana restarta sezone, jedan igrač je odbio da kleči.

Prvi koji se odlučio na ovakav gest je Jonathan Isaac, krilni igrač Orlanda, koji se nije pridružio kolegama koje su podržale kampanju za borbu protiv nejednakosti poznatu kao “Životi crnaca su važni” (Black Lives Matter), koja na simboličan način simboliše borbu u SAD.

Na parketu dvorane u kojoj se igraju utakmice u “Disney svijetu” upravo je ispisana ova poruka, koja je postala aktuelna nakon brutalnog ubistva Afroamerikanca Georgea Floyda krajem maja u Minneapolisu.

Isti slogan bio je ispisan i na majicama igrača, ali jedini koji je nije imao je Isaac, koji je tokom himne mirno stajao u svom dresu.

OTKRIVENO Evo s kojim klubovima pregovara Izet Hajrović. Baš je nisko pao

Scena iz Zagreba obišla regiju: Psihopata pokazao srednji prst kameri dok ga Teror prebija