in

Navijači zabrinuti: Šta se to dešava sa Kloppom i Liverpoolom?

Ne baš mnogo optimizma za navijače u trenutnoj situaciji.

Jurgen Klopp i dalje odmjerava opcije, poslije prodaje Dejana Lovrena Zenitu. Potreban mu je štoper, vjerovatno i lijevi bek, neki vjeruju da mora da dovede i rezervnog napadača, ali nema novca, makar iz Bostona od vlasnika stižu najave tihog ljeta.

Od pojačanja tipa “Coulibaly” nema ništa, jednostavno Malijac je preskup, Brazilac Diego Carlos je najveća želja on bi mogao da bude i jedino pojačanje, koštaće oko 50 miliona eura, ali ako Sevilla bude prodavala, City može da ponudi mnogo veći ugovor brazilskom internacionalcu, pa je teško vidjeti ga među Redsima.

Šta su realnije opcije?

Norwich je odbio ponudu od oko 20 miliona eura za svog lijevog beka Jammala Luisa, pa bi Klopp mogao da se okrene, Lloydu Kelyju iz Bornemoutha koji može da igra i štopera i da bude alternativa Hendersonu na lijevom beku.

Kao pojačanje po boku u ofanzivi pominje se Ismaila Sar iz Watforda, ali njega hoće Wolvesi gdje bi imao više prilike da igra, pogotovo ako ode Traore. Barcelona navodno želi da pozajmi Dembelea sa obaveznim otkupom od 100 miliona eura naredne sezone, što je zagrijalo navijače, ali se čini da Redsi neće reagovati.

I dalje se priča o Thiagu Alcantari, postoji volja da Brazilac koji igra za Španiju stigne u klub, ali čini se da nikome nije jasno zbog čega bi ga Liverpool kupio, imaju dovoljno opcija na sredini, a ako već troše novac, moraju da riješe mnogo važnija pitanja.

Sve u svemu, ne baš mnogo optimizma za navijače, ali to je nadaju se, samo taktika, i vjeruju da će prije ili kasnije, John Henry, vlasnik kluba shvatiti da mora da pojača tim, jer rivali uveliko dovode igrače.

(sportske.net)

Hazard ostavio Realove zvijezde u čudu: Nisu mogli vjerovati u čemu se dovezao na trening

Kolašinac objavom zapalio navijače Arsenala: Topnici pokazali koliko ga vole