in

Barcelona i Juventus dogovorili novu trampu: Ova je još luđa od one Arthura i Pjanića

Prema pisanju katalonskog Sporta, Barcelona je spremna ponovno trgovati s Juventusom, s kojim je nedavno razmjenila igrače i dobila nešto novca

Prema pisanju katalonskog Sporta, Barcelona je spremna ponovno trgovati s Juventusom, s kojim je nedavno razmjenila igrače i dobila nešto novca. Ovoga puta jedan od igrača u razmjeni bio bi Ivan Rakitić, koji je već mjesecima jednom nogom izvan kluba.

Barcelona je zainteresirana za dovođenje 23-godišnjeg urugvajskog vezanjaka Rodriga Bentancura, a osim Rakitića morala bi dati i oko 30 miliona eura. To je katalonskom klubu prihvatljivo s obzirom da je prije dvije godine bio spreman dati i 60 miliona eura, ali Juve tada nije bio zainteresovan.

“Sve se savršeno uklapa. Odlazi stariji nogometaš, dolazi mladi”, piše spomenuti izvor.

Rakitić ima ugovor s Barcelonom do ljeta 2021. godine, no već bi ga nadolazeće zime mogla izgubiti bez odštete. Ova razmjena uz 30-ak miliona eura dodatka čini se isprve kao dobar posao za katalonski klub, no pitanje je koliko bi Bentacur donio Barcinom veznom redu.

U svojoj kratkoj profesionalnoj karijeri Bentancur je do sada postigao svega pet pogodaka, pojaviše iz razloga jer je njegov primarni zadatak biti zadnji vezni i nije previše kreativan, ali ni efikasan u fazi napada.

Podsjetimo, Stara Dama i Barcelona su već razmjenili igrače ne tako davno. Tada je Arthur napustio katalonsku prijestolnicu i otišao u Torinu, a u suprotnom je smjeru, uz još 12 miliona eura, stigao Miralem Pjanić.

Prvi put u kavezu i odmah šou: Ove dvije Hrvatice su sestre, a jučer su zapalile regiju

Napravio je tri male promjene i za 10 dana izgubio 3 kg. Evo i kako