in

Dražen je bio ženskaroš: Nije opraštao nijednoj, na kraju je zbog ženske i poginuo

Legendarni košarkaš Dražen Petrović bio je veliki ženskaroš, na kraju je i poginuo zbog ženske, rekao je trener Vlado Đurović, koji ga je trenirao još kao tinejdžera u Šibeniku

Legendarni košarkaš Dražen Petrović bio je veliki ženskaroš, na kraju je i poginuo zbog ženske, rekao je trener Vlado Đurović, koji ga je trenirao još kao tinejdžera u Šibeniku.

Đurović je također iznio neke nepoznate stvari o njegovoj nevjerovatnoj želji i upornosti da postane vrhunski igrač.

– Dražen je bio je nestašan u svlačionici, a stariji su ga smirivali. Mnogo je volio žene. Ma, šta god vidi, taj ne bira uopšte. Da li to bila konobarica, čistačica, nije mu bilo važno… Zbog ženske je i poginuo. Možda je grubo rečeno, ali jeste tako. On je već imao kartu za avion tog dana, ali ga je ta njegova nagovorila da idu automobilom u Zagreb – rekao je Đurović u podkast emisiji “Give & Go”.

On je poginuo na njemačkom autoputu u crvenom golfu 1993., a s Draženom su u automobilu bile još dvije ženske osobe – njegova tadašnja djevojka Klara Szalantzy i njena prijateljica Hilal Edebal. Klara, koja je upravljala automobilom u trenutku nesreće, kasnije se udala za poznatog njemačkog fudbalera Olivera Bierhoffa.

Košarkaši vunderkid je sve što je postigao u karijeri postigao je zahvaljujući nevjerovatnom radu.

– On nije bio neki učenik, ali je išao u školu redovno od osam ujutro. Međutim, dolazio bi na treninge sam u šest ujutro i ja sam mjesec dana to mogao da pratim. Poslije sam mu rekao da više ne mogu jer mi je to prerano da ustajem. Imao sam dvoje djece i morao sam njih da vodim u školu na drugi kraj grada. Onda je on našao nekog klinca i plaćao mu 500 dinara tadašnjih po treningu samo da mu vraća lopte – naglasio je iskusni trener i dodao:

– I tako je poslije škole dolazio u 13 sati u dvoranu i tu sam bio sat i po s njim, onda bi otišao kući da nešto pojede i istušira i stizao bi na trening uvečer. Dakle, trenirao je tri puta dnevno. I ja bih ga pitao koliko lopti je ubacio, on kaže hiljadu i po, dvije. Nedjeljom nismo imali treninge, on je ubacivao tri hiljade. Toliko da ubaciš… Pa treba šest hiljada puta da šutneš, šest hiljada puta da skočiš jer je šutira iz skok-šuta. Nije kao Jokić, koji šutira sa zemlje. Ko to danas može da izvede? Moka mi je tada rekao: “Ma on je kamenac”. Ali, on je sam izgradio taj šut koji je imao – zaključio je Vlade Đurović.

Pratite Premijer ligu BiH na FBGobert obilježio restart NBA lige: Zabio koš za pobjedu i brutalno blokirao Ziona

City prodaje stopera u London, Bayern potvrdio da Thiago odlazi