in

Isplivala šokantna tajna: Drogirali smo se prije meča, a Južnoamerikanci su se tek razvaljivali

Legendarni fudbaler Ajaxa i reprezentacije Holandije Johnny Rep šokirao je javnost kada je otkrio da su se u “njegovo vrijeme” igrači redovno dopingovali, ili preciznije rečeno drogirali

Legendarni fudbaler Ajaxa i reprezentacije Holandije Johnny Rep šokirao je javnost kada je otkrio da su se u “njegovo vrijeme” igrači redovno dopingovali, ili preciznije rečeno drogirali.

Savremenik Johana Cruyffa, sa kojim je činio udarnu snagu Ajaxa, u to vrijeme dvostrukog prvaka Evrope i jednom svijeta, i nacionalnog tima, sa kojim su dva puta bili svjetski vicešampioni, priznao je da je koristio “stimulativna sredstva”.

“Prije utakmice bih uzeo tebletu amfetamina, što u to vrijeme nije bilo neobično”, priznaje Rep.

Holanđanin je to ispričao pošto je Humbolt univerzitet u Berlinu objavio studiju u kojoj se tvrdi da su se sportisti u Zapadnoj Njemačkoj sistematski dopingovali, a naročito fudbaleri.

“To me ne čudi, naročito za njemačku ekipu koja nas je 1974. pobijedila u finalu Svjetskog prvenstva”, nastavlja Rep i dodaje:

“A šta da kažem za Južnoamerikance koji su bili bukvalno razvaljeni”.

Rep je pritom mislio na Interkontinentalni kup 1972. u kome je Ajax savladao argentinski Independiente 4:1, a on postigao dva gola.

Johnny Rep je za Ajax igrao od 1971. do 1975, a kasnije i Valenciju, Bastiju…

Saigrač otkrio šta im Zlatan radi na treninzima: Nije ni čudo da Milan igra ovako dobro

Premijerligaš doveo strašno pojačanje: Na ovakve transfere nismo navikli u bh. ligi