in

Goranova gesta iz 1997. ponovno je hit: Danas bi nam trebao neko poput njega

Posljednjih dana u iščekivanju nastavka teniske sezone ATP objavljuje zanimljive situacije iz prošlosti, a jedan od najpopularnijih videa je onaj Gorana Ivaniševića iz 1997.

Hrvatski legendarni teniser igrao je finale Queensa protiv Australca Marka Philippoussisa, a s obzirom na to da se radilo o dvojici odličnih servera, nismo vidjeli puno izmjena tokom meča. Frustrirani Ivanišević u jednom trenutku je tako odlučio zabaviti publiku pa je zamolio tada 14-godišnju skupljačicu lopti da uzme njegov reket i odigra poen.

Djevojčica je prvo bila neodlučna, ali je ipak otišla na teren nakon Goranovog nagovaranja na šta je publika oduševljeno reagovala. Philippoussis je, naravno, sve prihvatio i odigrao izmjenu od 17 udaraca prije nego što je lopticu nogom zakucao u mrežu. Ivanišević je ponovno preuzeo nakon toga, ali je na kraju izgubio finale za 53 minute. Australac je bio bolji sa 7:5 i 6:3.

Goran je u svoje vrijeme zbog ovakvih situacija bio jedan od najomiljenijih tenisera na Touru, a ako pogledamo komentare ispod videa koji je lajkan oko 70 hiljada puta, vidimo da je ostao omiljen i do današnjeg dana, ne samo u Hrvatskoj već i u ostatku teniskog svijeta.

“Veliki Goran”, “Danas bi nam dobro došao neko poput njega”, “Ovo su bili zlatni dani tenisa”, samo su neki od komentara podrške Ivaniševiću.

Drama Jute i Majamija, pobjede Netsa i Klipersa

Seria A: Sassuolo izgubio nakon što im je VAR poništio četiri gola