in

Neuer pjevao o Herceg-Bosni pa se pravda: Nisam znao šta pjevam, ne razumijem hrvatski

Njemački mediji posvetili su veliku pažnju Neuerovoj izvedbi poznate hrvatske domoljubne pjesme.

Njemački mediji posvetili su veliku pažnju Neuerovoj izvedbi poznate hrvatske domoljubne pjesme:

“To je domoljubna pjesma u kojoj se slave razne hrvatske regije. Problem je što se u njoj kao dio Hrvatske navodi “Herceg Bosna”, kako su Hrvati nazvali dio Bosne i Hercegovine od kojeg su tijekom rata 90-ih napravili autonomnu oblast koju su željeli pripojiti Hrvatskoj.”

“Hrvati su do Herceg Bosne došli tako da su etnički očistili njen teritorij od Bošnjaka i Srba, pri tome masakrirajući civile tih nacionalnosti i masovno pljačkajući njihovu imovinu. Tako nastala Herceg-Bosna slavi se u pjesmi kao “srce ponosno”. To pjeva Marko Perković Thompson, koji inače veliča hrvatski fašizam.”

“To je dokazao pjevanjem “Jasenovac i Gradiška Stara”, pjesme koja glorificira ubijanje Srba, Židova i Roma u navedenim koncentracijskim logorima ustaša, hrvatskih saveznika nacista u Drugom svjetskom ratu. Zbog toga je Thompsonu zabranjen ulazak i pjevanje u nekoliko europskih država”.

Nakon što su ovakve rečenice, uz pitanja “Zna li uopće Neuer šta pjeva i od koga?” dobile udarno mjesto u njemačkim medijima, oglasio se njemački velikan svjetskog nogometa, legenda Bayerna i Elfa:

“Ne govorim hrvatski jezik, tako da nisam ni znao što pjevam ni od kojeg pjevača.” stoji u njegovoj poruci koju su dobili Bild i Sport1.

Ipak, snimke Neuera kako pjeva “Lijepa li si”, ali i Nek ti kušin bude stina”, pokazuju da itekako dobro barata hrvatskim jezikom:

Pratite Premijer ligu BiH na FBAutor: Penal.ba

POVRATAK! Emotivna poruka Emira Spahića koja će obradovati BiH

Brutalan udarac: Protivnički golman nokautirao bh. reprezentativca