in

Poznati fudbaler iz engleske lige otkrio: Ja sam gej. Ovo je veliki korak za mene.

Neimenovani fudbaler iz Premijer lige Engleske otkrio je u otvorenom pismu da je gej, ali da je prisiljen da svoju seksualnost drži u tajnosti zbog saigrača

Neimenovani fudbaler iz Premijer lige Engleske otkrio je u otvorenom pismu da je gej, ali da je prisiljen da svoju seksualnost drži u tajnosti zbog saigrača.

U pismu u koje je tabloid Sun imao uvid, a koje je usmjereno protiv navijača i predstavnika vlasti, govorio je o dnevnim problemima sa kojima se sreće i poručio da je otkrivanje seksualnosti veliki korak za njega.

Međutim, fudbaler za koga tvrde da je poznata zvijezda, je dodao i da njegov sport još nije spreman za otvoreno deklarisanje gej fudbalera i otkrivanje njegovog identiteta.

– Ja sam gej i čak i ovo što sam napisao u pismu je za mene veliki korak. Samo moja porodica i određena grupa prijatelja je svjesna moje seksualnosti. Nisam spreman da podijelim svoju tajnu sa saigračima i trenerom. Kako se osjećam kada moram da živim s tim? Iz dana u dan sve se pretvara u noćnu moru. I utiče na moje mentalno zdravlje sve više. Osjećam se zarobljenim i imam utisak da bi otkrivanje istine izazvalo samo još veće probleme – napisao je fudbaler.

Podsjetimo, u Engleskoj trenutno nema javno deklarisanih homoseksualaca među profesionalnim fudbalerima.

Ništa od Džekinog prelaska u Juventus: Klub je odabrao drugog, mlađeg napadača

Džeko: Imamo 8372 razloga zašto ne smijemo zaboraviti Srebrenicu