in

U posljednji čas se dogovara UFC borba koju želi cijeli svijet: Vrijeme je da svinja zacvili

UFC 251 izgledao je kao sjajna prilika za okršaj, ali, Dana White tu želju nije ispunio – Usman je kao izazivača dobio Gilberta Burnsa, dok je za Masvidala rekao da za njega ima druge planove

Borba UFC-ova prvaka u velteru Kamarua Usmana i Jorgea Masvidala, vlasnika Baddest Motherfucker pojasa, jedna je od najiščekivanijih u svijetu borilačkog sporta, pogotovo zato što ovaj dvojac ne bježi od međusobnih javnih prepucavanja.

UFC 251 izgledao je kao sjajna prilika za okršaj, ali, Dana White tu želju nije ispunio – Usman je kao izazivača dobio Gilberta Burnsa, dok je za Masvidala rekao da za njega ima druge planove.

Masvidal je ubrzo nakon toga lansirao napad na Whitea iz svih oružja, optužujući ga da vlada autokratski i ucjenjuje borce, povezujući ga čak i s komunističkim režimom iz kojeg je njegov otac (Kubanac) pobjegao na improviziranoj splavi.

Međutim, ova priča dobila je neočekivan obrat kada se ispostavilo da je Burns pozitivan na koronavirus. Činilo se da će to otkazati glavnu borbu UFC-a 251, koji je na rasporedu već 11. jula, ali Masvdal je spreman uskočiti.

Štaviše, pregovori su već počeli, objavio je poznati MMA novinar Ariel Helwani, a da se nešto kuha jasno je i iz objava boraca i njihovih menadžera na društvenim mrežama.

Zanimljivom porukom oglasio se Usman, koji je na Twitteru napisao: “Možda je stiglo vrijeme da svinja zacvili.”

Masvidal se testirao na koronavirus i bio je negativan. Najveće zapreke ovoj borbi, prema Helwaniju, logističke su prirode; UFC bi trebao organizirati poseban let Abu Dhabi, gdje se priredba održava u sklopu serije “Fight Island”, i zadovoljiti sve protokole oko koronavirusa. Vidjet ćemo može li se u ludom raspletu ipak dogoditi ova borilačka poslastica.

Austrijanci ponovo traže da se najšira ulica u Grazu nazove po Ivici Osimu

Bosanska mašina: Pogledajte kakva dva gola je danas zabio Ermedin Demirović