in

Samo se ovo čekalo: Zvat će me Bajević. Želim da moj sin igra za Bosnu!

Talentovani štoper je prošao sve selekcije Švedske, te u januaru ove godine igrao u prijateljskom meču za A reprezentaciju

Ovih dana mnogo se priča o defanzivcu Malmea Anelu Ahmedhodžiću.

Talentovani štoper je prošao sve selekcije Švedske, te u januaru ove godine igrao u prijateljskom meču za A reprezentaciju. Još uvijek ima priliku, ali i želju da nastupi za BiH, pa ga je nedavno po nalogu Dušana Bajevića kontaktirao Zvjezdan Misimović.

Sada je za tamošnje medije intervju na temu temu dao Anelov otac Mirsad.

“Tačno je da smo u kontaktu sa čelnicima N/FSBiH. Jučer sam imao razgovor sa Zvjezdanom Misimovićem, a večeras bi me trebao nazvati i Dušan Bajević”, rekao je stariji Ahmedhodžić za FotbollDirekt.se, pa dodao:

“Anel je želio da ga savjetujem oko toga za koga treba igrati. Rekao sam: ‘Ne, odluku moraš donijeti sam’. Teško mu je, nije jednostavno, jer od svoje 15 godine igra za reprezentaciju Švedske”, kaže Mirsad koji bi najsretniji bio da izbor padne na BiH.

Ukoliko bi izabrao BiH, navodno bi Ahmedhodžić već u septembru trebao biti na raspolaganju za Ligu nacija.

“U martu sam bio u BiH, razgovarao sam s mnogim novinarima. Stalno o njemu pričaju dolje. Postavljali su mi puno pitanja oko pasoša i sličnih stvari. U BiH imaju problema na poziciji koju igra Anel i planiraju da ga zovu za utakmice Lige nacija. Kažu da im treba.”

Odluku bi trebao donijeti veoma brzo.

“Anel će do kraja ljeta vjerovatno donijeti konačnu odluku”, poručio je.

Pratite Premijer ligu BiH na FBAutor: Penal.ba

Tragedija koja je potresla Putina: Čim je čuo za smrt Khabibovog oca, odmah je obavio razgovor

Mandžukić pred potpisom: Ovo će sigurno biti najnevjerovatniji transfer ovog ljeta!