in

Bomba stoljeća! Maradona preuzima klupu jedne od najjačih reprezentacija Evrope!

Vijest je odjeknula kao bomba, ali nismo sigurni koliko bi ovo bio adut u izbornoj trci

Vijest je odjeknula kao bomba, ali nismo sigurni koliko bi ovo bio adut u izbornoj trci.

Naime, kandidat za predsjednika španskog saveza Antonio Torres je objavio da ima dogovor sa Diegom Maradonom.

Naime, ako ovaj bivši sudija i igrač uspije da prvo izbori kandidaturu, a onda i slavi, Maradona bi na klupi zamijenio Luisa Enriquea i vodio “Crvenu furiju” u kvalifikacijama za Mundijal u Kataru.

Torres je pregovarao i postigao dogovor sa Robertom Trottom, Maradoninim zastupnikom koji je i sam svojevremeno bio reprezentativac Argentine, kao i advokatom Matijasom Morlom koji vodi poslove slavnog Argentinca.

Torres je obrazložio svoju odluku riječima da je Maradona najbolji igrač svih vremena, da najbolje i kao trener poznaje fudbal.

Inače Torres je bio i kandidat za predsjednika katalonskog saveza prije dvije godine, objavio je kandidaturu, izazvat će Luisa Rubialesa, a Iker Casillas koji je bio glavni favorit je odustao.

Da bi se kandidovao Torres treba da prikupi ukupno 15% glasova u skupštini saveza, odnosno potpise ukupno 21 od 140 članova ovog tijela.

Maradona je 2010. bio selektor Argentine, prošao je neslavno, dobio lekciju od Njemačke, sada sjedi na klupi argentinskog prvoligaša Gimnasije La Plate, a vodio je Al Wasl u Emiratima, kao i meksičkog drugoligaša Dorados iz Sinaloe.

Španci tvrde da je Messi panenkom zabio 700. gol u karijeri. Ipak, postoji caka

Roma šokirala Džeku: Nakon ovog Dijamant napušta Rim, već stigla čudesna ponuda