in

Pochettino iznenadio Evropu: Tražili ga Real i Barcelona, a nećete vjerovati koga je odabrao

Argentinski nogometni stručnjak Mauricio Pochettino (48), koji je u novembru prošle godine dobio otkaz u Tottenhamu, trebao bi preuzeti Benficu

Argentinski nogometni stručnjak Mauricio Pochettino (48), koji je u novembru prošle godine dobio otkaz u Tottenhamu, trebao bi preuzeti Benficu, tvrdi portugalski sportski dnevnik Record.

Pochettino je uspješno vodio Tottenham (2014–2019), a vrhunac je dosegnuo prošle sezone kada ih je odveo do finala Lige prvaka u kojem su Spursi poraženi od Liverpoola. Nakon toga uslijedio je veliki pad, u novu sezonu Tottenham je krenuo katastrofalno i Pochettino je u novembru dobio otkaz, a naslijedio ga je Jose Mourinho.

Čim je izgubio posao u Tottenhamu u medijima su počela nagađanja o tome gdje će Pochettino nastaviti trenersku karijeru. Prvo se govorilo o Bayernu, potom o Manchester Unitedu, a u zadnje vrijeme najviše se spominjao Newcastle, koji bi uskoro trebao dobiti novog vlasnika, a u igri su Saudijski državni fond za javna ulaganja i američki milijarder Henry Mauriss.

No, čini se da je Pochettino najbliži tome da preuzme Benficu, koja je, kako piše portugalski dnevnik, spremna ponuditi vrlo bogat ugovor argentinskom treneru.

KONAČNO! Pojavile se prve informacije o zdravstvenom stanju Novaka i njegove porodice

U Interu je šest godina, a dobio je više crvenih kartona nego što je odigrao utakmica