in

Pjanić nije ni stigao, a već je razbjesnio navijače Barce: Ovu mu izjavu nikada neće oprostiti

Bosanskohercegovački veznjak Miralem Pjanić novi je član Barcelone, a put Torina, iz srca Katalonije stiže Brazilac Arthur

Bosanskohercegovački veznjak Miralem Pjanić novi je član Barcelone, a put Torina, iz srca Katalonije stiže Brazilac Arthur.

Ova trampa potvrđena je sinoć, nakon što su i jedan i drugi nogometaš prošla liječničke preglede.

Arthur (23) se jutros na treningu Barcelone obratio svom saigračima da je potpisao petogodišnji ugovor s Juventusom, dok će Pjanić (30) na „Camp Nou” provesti najmanje četiri sezone.

Pjanić je baš četiri sezone igrao za Juventus, a prethodno još pet u Romi. U kompletnom poslu, koji je obavljen na ovaj način zbog finansijskog fair-playa, Juventus će platiti Barceloni 10 miliona više, jer je mladi Arthur na tržištu baš za toliko trenutno vrijedniji od 30-godišnjeg Pjanića.

No, iako još nije ni kročio Camp Nouom, Miralem Pjanić je prije nekoliko godina rekao nešto što mu navijači katalonskog kluba sigurno nisu zaboravili.

“Ako me pitate koji je moj najdraži tim, reći ću vam da je to Real Madrid. To je klub koji volim još od kada sam bio dijete”, rekao je tada Pjanić.

U Interu je šest godina, a dobio je više crvenih kartona nego što je odigrao utakmica

Zlatan se po Milanu vozi u bolesnom skupom Ferrariju: Ovako izgleda zvijer od 710 konjskih snaga