in

Tragična smrt igrača Real Madrida: Fotografisao je vodopad, poskliznuo se i poginuo

Prije tačno 20 godina, na današnji dan svijet je izgubio istinskog sportistu i velikog igrača Petra Dubovskog.

Prije tačno 20 godina, na današnji dan svijet je izgubio istinskog sportistu i velikog igrača Petra Dubovskog.

Bivši slovački reprezentativac i igrač Ovieda i Real Madrida je tog dana na zaista tragičan način izgubio život.

“Bili smo na odmoru i nije bilo pretjerano lijepo vrijeme. Umjesto da idemo na plažu, odlučili smo ići u obilazak otoka i došli smo do vodopada. Petr ih je fotografisao, poskliznuo se i pao”, rekla je Aurelia Caraba za El Mundo.

Djevojka tadašnjeg nogometaša Ovieda, koji je ranije igrao i za Real Madrid, Petra Dubovskog, proživljavala je strahote s partnerom koji je na današnji dan prije 20 godina tragično preminuo u 29. godini. Dogodilo se to na ljetovanju na otoku Ko Samui na Tajlandu.

“Bio je svjestan i pričao je s nama. Boljela ga je zdjelica, ali nismo posumnjali da je zbog udarca u glavu imao unutarnje krvarenje, zbog čega je umro nekoliko sati poslije.”

Ne samo da je imao krvarenje na mozgu, nego i puknuće zdjelice i nekoliko rebara. Liječnici su utvrdili kako je prekasno došao u bolnicu da bi mu spasili život.

“Nakon pada na vodopadu ostao je na jako nepristupačnom dijelu. Helikopter nije mogao sletjeti jer je bilo puno stabala, ni vozilo hitne pomoći nije moglo do njega pa su liječnici morali pješačiti pet sati da dođu do njega, staviti na nosila i odvesti u bolnicu. Tamo su mu konstatirali smrt” – rekla je Aurelia.

Kad se vratila u Oviedo i spremala njegove stvari, pronašla je vaučer za prsten kojim ju je namjeravao zaprositi.

“Još ga imam i nosit ću ga zauvijek” – rekla je Aurelia, danas sretno udana žena koja je ostala živjeti u Oviedu, ima i kćer i posao u međunarodnoj IT tvrtki.

Dubovskoga je 1993. iz Slovana iz Bratislave kupio Real za 4,3 milijuna eura. Mučio se s formom i nije se snašao u “kraljevskom klubu”. Ali zato jest u Oviedu, za kojega je nastupao od 1995. do smrti 2000.

Zanimljivo, mjesec i pol dana prije smrti upravo je Dubovski svojim golom spasio Oviedo od ispadanja iz La Lige.

A Petr, reprezentativac Čehoslovačke, potom i Slovačke (47 nastupa, 18 golova) otišao je među nikad prežaljene sportaše prerano napustivši ovaj svijet.

 

Luda bosanska glava ili kako je Ognjen Vranješ jedini lik kojeg mrze i Bošnjaci, i Srbi, i Hrvati

Rakitić zabio gol, ali pogledajte šta je samo izveo Leo Messi