in

Nekada je bio najveća zvijezda Bayerna. Danas ima svoj ranč i postao je kauboj

Giovane Elber jedan je od napadača koji je navijačima Bayerna ostao u posebno lijepom sjećanju

Giovane Elber jedan je od napadača koji je navijačima Bayerna ostao u posebno lijepom sjećanju.

Brazilac je u Munchen stigao 1997. iz Stuttgarta i dres bavarskog velikana nosio šest godina.

Nakon što je osvojio sve što se može osvojiti (četiri titule prvaka Bundeslige, tri njemačka kupa, četiri njemačka Ligakupa, i ono najbitnije, titulu prvaka Evrope u sezoni 2000/01, Elber je otišao u Lyon, a karijeru je završio 2006. u Cruzeiru.

Elber danas ima 47 godina i živi u Brazilu. Kupio je ranč u Fazendi u okolici Sao Paula i posvetio se farmi koju je pokrenuo prije deset godina.

Elberova farma ima više od 10.000 hektara, a kupio ju je još dok je igrao u Bayernu. Trenutno posjeduje više od 4.500 životinja.

“Kupio sam ranč Fazenda 1999. godine, a kasnije i susjedne farme San Jose i Paraiso. Imam oko 10.000 hektara zemlje i preko 4.500 životinja. Jednom mi je otac rekao da kupim ranč i pokrenem svoj biznis jer se bojao da neću uspjeti u Evropi. On se bojao aviona i nikada me nije posjetio dok sam igrao van Brazila. Nažalost, preminuo je 2006. godine kada sam se penzionisao. Dolazio je na ranč dva puta i vidio sam mu u očima da mu se baš sviđa”, rekao je Elber i dodao:

“Imam 13 radnika koji se brinu o svemu, a ja im pomažem kada god mogu. Ustajemo u četiri ujutro i radimo do kraja dana i tako izgleda život ovdje. Uživam u jahanju konja kada obilazim ranč i zaista sam našao svoj smiraj ovdje”.

Pratite Premijer ligu BiH na FBAutor: D. H.

UFC potjerao veliku rusku zvijezdu: Razlog ovako drastične odluke prilično je nevjerojatan

Abramovič aminovao još dva velika pojačanja: Chelsea će biti baš moćan sljedeće sezone