in

Kasumović: NK Čelik je težak bolesnik već 20 godina. Neke stvari su nemoguće, pa nije ovo Real Madrid

Gradonačelnik Zenice Fuad Kasumović prokomentarisao je odluku Izvršnog odbora N/FSBiH da prekine prvenstvo i proglasi prvaka

Gradonačelnik Zenice Fuad Kasumović prokomentarisao je odluku Izvršnog odbora N/FSBiH da prekine prvenstvo i proglasi prvaka, putnike u Evropu i klubove koji su ispali.

Kasumović je rekao da je politika odlučila sudbinu Premijer lige BiH.

“Prije svega želim da kao gradonačelnik izrazim svoje negodovanje na odluku Izvršnog odbora koji je na zahtjev Republike Srpske prekinuo prvenstvo iako imamo najbolji epidemiološku situaciju u regionu. Jedino se ovdje neće završiti prvenstvo. Da je to istina pokazuje podatak da je prije mjesec i po kod mene bio N/FSBIH vezano za reprezentaciju i to, a ja sam im rekao da moje informacije iz Banja Luke koje sam dobio da oni neće dati da se nastavi, jer Borac ide u Evropu, a da ako se nastavi prvenstvo, nisu sigurni da li bi to izborili. To se obistinilo, tako da nažalost politike ima u sportu i ušla je u sport.”

Kasumović se osvrnuo i na cjelokupnu situaciju u Čeliku.

“Gradska uprava i grad Zenica ukupno za sport izdvaja 2 miliona maraka. Stanje u NK Čelik je neriješeno već godinama dana, a zadnji investitor koji je bio, i tu ima nekih nejasnih stvari, pa je grad preuzeo obavezu da im plati advokatski tim da te neregularnosti istraže i podigne eventualne prijave. Čelik je sinonim ovog grada, ali to je težak bolesnik koji se 20 godina bori s tom bolešću. Nije bilo nikakvog izlaza i uvijek su ti milioni koje je napravio neko.

“Grad je spreman do 100 hiljada maraka platiti revizorsku kuću koja će uči u Čelik i sve evidentirati da vidi na čemu smo. Kad budemo imali revizorski izvještaj, kad bude analiza tačno da znamo kome se duguje, jer nemoguće je da su ovi potpisivali ugovore i da se nekome 500 hiljada duguje, pa nije ovo Real Madrid”, poručio je Kasumović.

Cjelokupno obraćanje Kasumovića pogledajte ispod.

Di Maria ima psihičke probleme: Poput zombija tumara po kući. Koronavirus ga upropastio

Poruka vlasnika FK Sarajevo rasplamsala maštu navijača: Je li ovo najava nečeg velikog?