in

Igrači Čelika ogorčeni na gradonačelnika Fuada Kasumovića: Prevareni smo, izvarani i ostavljeni

U 11 sati počeo je sastanak predstavnika NK Čelik i njihovih navijača s gradonačelnikom Zenice Fuadom Kasumovićem kako bi se pričalo o spasu kluba

Izvršni odbor Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine u ponedjeljak navečer samo je potvrdio prijedlog koji je nekoliko sati ranije donijela Takmičarska komisija FSBiH, a kojim se za prvaka naše zemlje proglasio FK Sarajevo, prvoplasirani tim poslije 22 odigra kola Premijer lige.

Osim Bordo kluba pozicije koje su zauzimali nakon 14. marta bile su dovoljne Željezničaru, Zrinjskom i Borcu za nastup u Evropskoj ligi sljedeće sezone.

Iz lige su ispali Čelik i Zvijezda.

U 11 sati počeo je sastanak predstavnika NK Čelik i njihovih navijača s gradonačelnikom Zenice Fuadom Kasumovićem kako bi se pričalo o spasu kluba.

Pred ovaj sastanak oglasili su se i fudbaleri zeničkog kluba koji su poslali otvoreno pismo Kasumoviću i Gradskoj upravi grada Zenica koje vam prenosimo u cjelosti.

“Ovim putem vam se obraćamo kolektivno, kao igrači prvog tima NK Čelik Zenica, a naš stav dijele i članovi štaba kluba. Naime, kao što vam je poznati nakon sinoćnje sjednice IO NSBiH odlučeno je da NK Čelik ispada i u narednoj sezoni nastupa u Prvoj ligi FBiH.

Mi kao igrači prvog tima ovog kluba vrijedno smo trenirali u ovoj višemjesečnoj pauzi, te smo bili motivisani i spremni da ostavimo posljednji dio snage na terenu kako bismo izborili rezultat koji bi klub sačuvao u Premijer ligi. Jedan smo od rijetkih klubova koji je gotovo svaki dan trenirao, a nismo birali načine kako bismo to uradili. Nažalost, ostali smo uskraćeni prilike da se borimo na terenu za očuvanje premijerligaškog statusa Čelika, a da se nije dogodila neodigrana utakmica protiv Željezničara na Grbavici u kojoj smo za ‘zelenim’ stolom ostali uskraćeni za tri boda mi vjerujemo da bi situacija na tabeli danas izgledala drugačije i da bi Čelik zauzimao mjesto ‘iznad crte’.

Mi nikada nismo izgubili želju da se borimo za ovaj klub, a ovo otvoreno pismo vama je jedan od naših načina borbe. Ispadanjem tima u niži rang i nedobivanjem potrebne licence za Premijer ligu (postupak licenciranja postoji i u Prvoj ligi FBiH) ugroženi smo mi, naše porodice, te desetine drugih porodica članova radne zajednice kluba i omladinskog pogona ovog kluba.

Svi problemi, čije posljedice sada prijete postojanju kluba postoje unazad dvije-tri godine i vežu se za dolazak takozvanog ‘turskog investitora’ i njegovih saradnika, kako domaćih, tako i državljana Turske, koje je direktno on angažovao u klubu. Mi igrači smo prevareni, izvarani i ostavljeni sami.

Poštovani gradonačelniče, poštovana Gradska upravo grada Zenice, odgovornost za ovakvo stanje u NK Čelik je i vaše. Vi ste potpisnici protikola s tzv. ‘turskim investitorom’, vi ste se slikali s njim kada je preuzeo klub i govorili da dolaze bolji dani za Čelik, a danas Čelik nikada nije bio u neizvijesnijoj situaciji!

Pozivamo vas na odgovornost. Poduzmite hitne mjere i spasite ovaj klub. Sačuvajte radnu zajednicu, trenere i igrače i učinite sve da se klub ekspresno vrati tamo gdje mu je i mjesto, tamo gdje će svima nedostajati!

NK Čelik Zenica bio je i prije svih nas i biće poslije svih nas i svakom pojedincu koji je potpisao ovo pismo neizmjerna je čast nositi dres ovog velika i tradicionalnog kluba, ali ako vi poštovani gradonačelniče i poštovana Gradska upravo grada Zenice ne učinite SVE za spas kluba i HITNO ne sanirate stanje koje su napravili oni, čiji ulazak u klub ste vi odobrili, bojimo se da ubrzo ponos grada Zenice zvani NK Čelik više neće postojati”, navodi se u pismu igrača Čelika.

Amer Gojak na pragu sjajnog transfera u redove čuvenog kluba

UFC potjerao veliku rusku zvijezdu: Razlog ovako drastične odluke prilično je nevjerojatan