in

Predstavljen idealni tim Jugoslavije: Ova reprezentacija bi bila kandidat za titulu prvaka svijeta!

Dok je Jugoslavija egzistirala kao država, učestvovala je na osam Svjetskih prvenstava

Dok je Jugoslavija egzistirala kao država, učestvovala je na osam Svjetskih prvenstava, a 1930. godine su osvojili treće mjesto, a 1962. četvrto. Posljednji Mundijal na kojem su učestvovali je bio onaj 1990. godine kada su došli do četvrtfinala.

U idealnom timu Jugoslavije koji bi mogao nastupiti na ovom Mundijalu nalaze se i četiri reprezentativca Bosne i Hercegovine, a to su Asmir Begović, Sead Kolašinac, Miralem Pjanić, te Edin Džeko.

Idealni tim:

Golmani: Jan Oblak (Slovenia/Atletico Madrid), Danijel Subašić (Hrvatska/Monaco) i Asmir Begović (Bosna i Hercegovina/Bournemouth)

Odbrana: Šime Vrsaljko (Hrvatska/Atletico Madrid), Dejan Lovren (Hrvatska/Liverpool), Stefan Savić (Crna Gora/Atletico Madrid), Branislav Ivanović (Srbija/Zenit Saint Petersburg), Matija Nastasić (Srbija/Schalke), Aleksandar Kolarov (Srbija/Roma) i Sead Kolašinac (Bosna i Hercegovina/Arsenal)

Vezni red: Miralem Pjanić (Bosna i Hercegovina/Juventus), Ivan Rakitić (Hrvatska/Barcelona), Mateo Kovačić (Hrvatska/Chelsea), Luka Modrić (Hrvatska/Real Madrid), Marcelo Brozović (Hrvatska/Inter Milan), Nemanja Matić (Srbija/Manchester United) i Sergej Milinković-Savić (Srbija/Lazio)

Napad: Edin Džeko (Bosna i Hercegovina/Roma), Ivan Perišić (Hrvatska/Inter Milan), Mario Mandžukić (Hrvatska/Al-Duhail), Stevan Jovetić (Crna Gora/Monaco) i Dušan Tadić (Srbija/Ajax)

Jean-Claude Van Damme ima 60 godina, a izgleda bolje nego ikad: Otkrit ću vam jednu tajnu

Zdravko Mamić čestitao Bajram: Evo šta je poručio muslimanima u BiH i Hrvatskoj