in ,

Higuain pristao na najromantičniji transfer ljeta. Od naredne sezone ga gledamo u ovom klubu

Gotovo je sigurno da Gonzalo Higuain igra svoju posljednju sezonu u dresu Juventusa

Gotovo je sigurno da Gonzalo Higuain igra svoju posljednju sezonu u dresu Juventusa.

U decembru će Pipita napuniti 33 godine. On želi ostati još neko vrijeme u Evropi, ali je najveći interes za njega iskazao njegov matični klub River Plate.

Gospodski dogovor

Iako iskusni argentinski napadač ima ugovor s Juventusom do ljeta 2021. godine, sve su učestalije glasine o njegovom odlasku i povratku u rodnu zemlju. Higuain je posljednji put Riverov dres nosio 2007. godine.

Navodno ni u Juventusu ne bi imali ništa protiv transfera posebno zato što bi se time riješili njegovog velikog ugovora, a s druge strane Bianconeri bi nastojali napraviti i gospodski dogovor s Riverom pa bi Higuaina mijenjali za pravo prvokupa Riverovih nogometaša.

Povratak kući

Glasine oko eventualne selidbe u River sada je prokomentirao i sam Higuain.

“River je klub koji mi je dao sve, tu sam postao igrač koji se kasnije uspio probiti do Real Madrida. Što će se dogoditi oko cijele priče, ne znam, ali moja glava je trenutno u Torinu”, rekao je Argentinac za TyC Sport pa dodao:

“Gallardov tim je uzbudljiv, ima kvalitetu, snagu, sve… Kad ih gledate vidite da se devetke nađu u puno prilika. Logično da će neko ko je prije igrao za River gledati ih i dalje, vidjeti sebe tamo i reći ‘baš lijepo’. Razmišljam o tome da se vratim tamo kako bih se penzionisao.”

Engleska na nogama: Supruga Seada Kolašinca pokušala unijeti ilegalno oružje u zemlju

Nakon veličanstvene partije oglasio se Ibišević. I rekao je sve što je trebalo