in

Gazda Arsenala oženio balkansku bombu: Uprkos svemu zadržala je ‘ić’ u prezimenu

Bivša Miss Hrvatske, Melita Fabečić udala se za vlasnika fudbalskog kluba Arsenal Kijev, Aleksandra Romanovića Onišenka

Bivša Miss Hrvatske, Melita Fabečić udala se za vlasnika fudbalskog kluba Arsenal Kijev, Aleksandra Romanovića Onišenka, a njihova ljubavna priča po mnogo čemu je specifična.

Njih dvoje vjenčali su se prije nekoliko godina, a hrvatsku ljepoticu i njenog 25 godina starijeg izabranika zbližila je ljubav prema sportu.

Melita je tako jednom prilikom otkrila kako je ljubav prema konjima uticala na njihovu vezu.

“Nismo kliknuli na prvu, ali se tokom naših druženja ljubav dogodila. Mog supruga Aleksandra Onišenka upoznala sam na jednom od mojih brojnih poslovnih putovanja. Budući da odmalena gajim ljubav prema konjima, imala sam priliku da posjetim konjički centar i tamo je bio i on. Spojila nas je ljubav prema konjima. Počeli smo da se viđamo i jednog dana u meni se nešto prelomilo. Više nisam dvojila, to je bilo to”, prisjetila se danas 25-godišnja Zagrepčanka Melita Fabečić.

Nekadašnji miljenik bivšeg ukrajinskog premijera Viktora Janukoviča, u čijem je sedmogodišnjem mandatu od 2007. godine bio pomoćnik ministra za krizne situacije, pa zatim i zastupnik u parlamentu bavi biznisom s trgovinom gasom, ali ima i modnu agenciju, a aktivno se bavio jahanjem.

Aleksandr je dva puta učestvovao na Olimpijskim igrama, a onda je za 20 miliona eura kupio ukrajinski prvoligaški fudbalski klub Arsenal Kijev. Od tada mu je fudbal postao najvažniji sport, ali ljubav prema konjima nije zaboravio.

Prema nekim izvorima, Melita i Onišenko upoznali su se upravo u konjičkom klubu u Dubaiju početkom 2016. godine. Kasnije se saznalo da su se tajno vjenčali, a kako je Hrvatica sama priznala, osvojila ga je svojim jahačkim umijećem.

“Napolju jahanje jako cijene, i ako znaš da jašeš to je ‘level up’. Pokazala sam se vještom te ih sve impresionirala. Uočila sam da me svi posmatraju te mi je Oleksandr prišao i udijelio kompliment koliko graciozno izgledam, da mi pristaje njegov konj koji je po prirodi inače divlji, što ja nisam ni znala. Zatim se našalio kako sam uspjela da napravim čudo, da ukrotim konja kojeg samo on može kontrolisati. To je bilo naše upoznavanje. Uglavnom, osvojio me odlučnošću, stavom, gardom. Prosidba je bila jako romantična, pitao me na hrvatskom želim li se udati za njega i zaista se oko cijelog tog čina toliko trudio, a meni je bio veliki šok”, ispričala je jednom prilikom zagrebačka ljepotica.

Kamerman uhvatio Salaha za volanom: Zarađuje milione, a pogledajte na šta mu auto liči

Valorant postaje besplatan za sve početkom idućeg mjeseca