in

Bio je heroj Ajaxa, a onda je ubio nevinog čovjeka. Umjesto u zatvor, otišao je u Barcelonu

Legenda Ajaxa i Barcelone Patrick Kluivert bio je ljubimac holandske publike tokom svoje prve sezone u Ajaxu

Legenda Ajaxa i Barcelone Patrick Kluivert bio je ljubimac holandske publike tokom svoje prve sezone u Ajaxu.

Vrlo nadareni fudbaler osvojio je veliki broj trofeja sa holandskim klubom, uključujući i nezaboravnu titulu u Ligi prvaka 1995. godine, kada je postigao pobjedonosni gol protiv Milana.

Međutim, njegova karijera u Holandiji je dotakla dno kada se kao 19-godišnjak zabio sa drugarovim automobilom BMW M3 u automobil direktora holandskog teatra Martina Putnama. 56-godišnjak je istog trenutka preminuo.

Rekonstrukcijom scene došlo se do saznanja da je Kluivert vozio 104 km/h u zoni gdje je dozvoljeno 50 km/h. Pored toga koristio je neosigurano auto.

Od strane suda u Amsterdamu proglašen je krivim zbog izazivanja smrti nesmotrenom vožnjom, ali je izbjegao zatvor. Umjesto toga, osuđen je na 240 sati društvenog rada, a dobio je i zabranu vožnje u narednih 18 mjeseci.

“Bio je u prijateljevom automobilu i očigledno se nije mogao nositi sa snagom istog. Zvuk nesreće osjetio se kao bomba kada eksplodira”, rekao je svjedok.

Kluivert je otkrio da je prošao kroz pakao od strane holandske javnosti koja mu nije oprostila.

“Jednog trenutka sam bio idol publike, heroj holandskog nogometa. Sljedećeg trenutka su me razapeli zbog onog što sam učinio. Bilo je užasno.”

Godinu kasnije, Kluivert, koji se nije mogao nositi sa mržnjom javnosti, otišao je u Milan. Poslije je imao uspješnu karijeru u Barcelonu i Newcastleu, a karijeru je završio u Lilleu 2008. godine.

Čudo od čovjeka: Pogledajte kako Bruce Lee izvodi najbrži udarac nogom koji ste ikada vidjeli

Izgubio više od 70 kilograma pa se uslikao: Iako je zdraviji, tijelo mu izgleda stvarno jezivo