in

Barcelona u očajanju: Igrač ih košta 8 miliona eura po postignutom golu

Katalonci su svjesni da u ovakvoj situaciji ne mogu priuštiti takve igrače.

Barcelonu je teško pogodila situacija oko korona krize, gubitci se broje u stotinama miliona eura, a visoke plate pojedinih zvijezda su težak teret za oslabljeni budžet kluba.

Katalonci su svjesni da u ovakvoj situaciji ne mogu priuštiti igrače poput Ousmanea Dembelea.

Mladi Francuz je došao kao veliko pojačanje iz Borussije Dortmund za ogromnih 120.000.000 eur, plus oko 6.000.000 kroz razne bonuse.

Ove sezone je odigrao samo devet utakmica, od kojih je pet počeo kao starter. A postigao je samo jedan pogodak.

U posljednje tri sezone u Barci imao je 74 nastupa i postigao 19 pogodaka. Matematičkim riječnikom (plata za tri godine + visina transfera) Dembele je Barcu koštao više od 8.000.000 eura po golu.

Svjesni da ovako više ne ide i da od Dembelea osim problematičnog ponašanja i čestih povreda više ništa drugo ne mogu očekivati, upravni odbor Barce je odlučio Dembelea pod hitno prodati.

Koliko u Barci žele da se riješe ovog igrača najbolje govori informacija da bi za njeg prihvatili i 42.000.000 eura, što je pravi sitniš u odnosu na količinu nova koju su oni iskeširali da bi ga doveli u Kataloniju.

Prema navodima katalonskog Sporta PSG bi mogao prvi “da se upeca”, ali na Camp Nouu se nadaju i ponudama iz Italije i Kine.

Borussija se odrekla svoje zvijezde: Na kraju sezone mora napustiti klub

Džekina Amra je prava ljepotica, ali znate li kako izgleda njena sestra Samra?