in

Pojavio se nestvaran potez Bryanta iz srednjoškolskih dana: Nikome nije jasno kako je ovo zabio

Još uvijek pokušavamo shvatiti kako je Kobe Bryant postigao ovaj koš

Još uvijek pokušavamo shvatiti kako je Kobe Bryant postigao ovaj koš. Tim riječima američki ESPN popratio je jedan Bryantov srednjoškolski nastup. Riječ je o utakmici odigranoj 22. decembra 1995. između njegovog Lower Mariona i St.Anthonyja.

Sedam mjeseci nakon te utakmice Bryan je s nepunih 18 godina postao igrač La Lakersa. Kako je imao 17 godina njegovi roditelji morali su supotpisati ugovor jer je on tek malo prije početka sezone, 23, avgusta 1996., napunio 18 godina.

U međuvremenu, stigla je vijest da je na dražbi memorabilija tragično stradalog košarkaškog velikana, koji je u januaru ove godine poginuo u helikopterskoj nesreći, prikupljeno više od 200.000 dolara.

Najveću cijenu postigao je otisak njegovih ruku s poznatog Pločnika slavnih u Los Angelesu koji je prodan za 75.000 dolara.

Košarkaški komplet kojega je Bryant nosio tokom finala doigravanja NBA lige 2000. godine prodan je za 43.750 dolara, dok je obuća iz finala te iste godine prodana za 25.600 dolara, objavila je aukcijska kuća “Julien’s Auctions” koja je organizirala dražbu.

Urnebesni Zlatan snimio reklamu na bosanskom jeziku: ‘Nađite nekoga da vam prevede’

Ana Ivanović se samo jednom slikala skroz gola. A onda su osvanule i fotke i snimak…