in

Ni Srbin, ni Hrvat: Ovako je prije raspada Jugoslavije govorio Dražen Petrović

Već dugo vremena, tačnije od raspada Jugoslavije, traju rasprave da li je Dražen Petrović Srbin ili Hrvat.

Već dugo vremena, tačnije od raspada Jugoslavije, traju rasprave da li je Dražen Petrović Srbin ili Hrvat.

Sam Dražen je u intervju 1986. godine otkrio kako se on osjeća:

“O tome razmišljaju novinari izvan Jugoslavije. U nas se još niko nije time bavio. Petrović sam! Nas je mnogo. I, što se kaže, dobro smo raspoređeni. Porijeklom smo iz Crne Gore.”

“Roditelji moga oca preselili su se u Hercegovinu. Otac mi je rođen u mjestu iznad Trebinja, majka mi je iz Bilica kod Šibenika, Dalmatinka.”

“Hercegovac ili Dalmatinac, pitaćete? Pola-pola. Smatram da sam na košarkaškom terenu Dalmatinac, izvan parketa Hercegovac. Onaj s parketa, iskreno, morao bi biti i bolji. Šut, dribling, asistencije, sve to može biti bolje.”

“Nov korak činim u poboljšanju obrane, u skoku. Poboljšavam skok u odbrani. Mislim da u narednom razdoblju moram da radim upravo na tome.”

“Što se naravi tiče, siguran sam da sam strahovito tvrdoglav. Nešto što namjerim za tim idem, pa makar bilo i pogrešno, makar znam da sam pogriješio. Ali mislim da me upravo tvrdoglavost dovela ovamo gdje sam sada.”

“Neke obveze, koje nisu, košarkaške, njih znam ne izvršiti… Fakultet, recimo, i tako…” – rekao je Jovanu Kosijeru te 1986. godine bivši igrač Šibenke, Cibone, Real Madrida, Portlanda i Nju Džersija, koji je prerano stradao u 28. godini 7. juna 1993.

Kraj jedne ere! Ruši se legendarni stadion. Vlada ga ubila jednom rečenicom

Pa ovo je grozno: Pogledajte očajne dresove Man. Cityja za narednu sezonu