in

Ibišević je oduševio i engleske komentatore: Evo šta su rekli o partiji Vedatora večeras

Englezi su puna dva minuta posvetili bh. Zmaju.

Zvijezda večeri u Herthinom demoliranju gradskog rivala Union Berlina je bio bivši bh. reprezentativac Vedad Ibišević.

Vedo je prvi načeo mrežu gradskih rivala u 51. minuti, da bi u slijedećih deset minuta učestvovao u još dva Herthina pogotka podijelivši dvije prekrasne asistencije.

Ibišević je igru završio u 75. minuti kada ga je trener Labbadia poslao na zaslužen odmor.

Zanimljiv je bio komentar engleskih komentatora nakon drugog gola Herthe. Naime, Englezi su puna dva minuta posvetili bh. Zmaju:

“Ali pogledaj Vedada Ibiševića, jedan od najstarijih igrača, ali pogledaj koliko je važan. Dobije jednu šansu, postigne gol, a tek asistencija za Lukebakija, magično kako je poslao tu loptu”, rekao je jedan od njih, na što se drugi nadovezao:

“Da, magičan pas, u pravu si. Gol i asistencija uz još jedan gol postignut prošlog vikenda i zaista izgleda kao čovjek koji se preporodio pod palicom Bruna Labbadije.

“Mnogo se pričalo o tome kako će utakmice bez navijača utjecati na ekipu, ali može se reći da je Vedad Ibišević dokazao da je teorija tačna, iskustvo može pomoći ekipama u ovakvim utakmicama da zadrže hladnu glavu kada je riječ o fokusu i mentalnoj stabilnosti.”

“Ibišević sa 35 godina, bio je tu, uradio je to, vidio je sve što se može vidjeti u Bundesligi i dalje je toliko važan faktor”, rekao je drugi komentator, a onda je i prvi imao još nešto da doda.

“Da, on zna Bundesligu kao svoj džep, zna sve o njoj. Mislim da se to pokazuje neprocjenjivim. Također, komunikacija sa trenerom. Labbadia je menadžer koji voli da razgovara sa igračima, izabira važne igrače, a Ibišević je upravo tip igrača kakav mu treba”.

Pratite Premijer ligu BiH na FBZavirite u Džekinu mašinu za pravljenje novca: Ni Cristiano Ronaldo joj nije uspio odoliti

Od repera do fudbalske zvijezde: Erling Haaland je 2016. snimio spot i pjesmu