in

Amra Džeko: Edin i ja više ne spavamo zajedno. A onda se jednog dana sve promijenilo…

Edin Džeko je stigao u Romu ljeta 2016. godine i brzo je postao najbitniji igrač ekipe i ljubimac navijača. Pa ni ne čudi što reprezentativac Bosne i Hercegovine ima veliku popularnost u prijestolnici Italije.

Sa Edinom se trenutno u Rimu nalaze supruga Amra i djeca. Zajedno su u izolaciji, a slobodno vrijeme iskoristili su za razgovor za “Roma TV”. Amra je ovog puta odgovorila na pitanja vezana za svakodnevnicu porodice fudbalera.

“Mrzim kada mu nešto govorim i on me ne sluša jer je zauzet pričajući telefonom. Ali to se nekad dogodi i meni. Kada mu treba nešto važno da mu kažem i kada je bitno da me sasluša, onda ostavi telefon”, rekla je Amra.

Njih dvoje su u martu su proslavili četiri godine braka, a iako uživa u utakmicama svog supruga, Amra priznaje da fudbal uopšte nije voljela dok nije upoznala Edina.

A na pitanje ko je glavni kuhar u kući, Amra je imala spreman odgovor.

“Sve radimo zajedno. On je obično umoran i treba se odmarati, tražim malo stvari od njega, ali je veoma prisutan. Sve radimo spontano. Edin ne zna da kuha, ali je odličan asistent”, rekla je Amra.

Amra Džeko je model, glumica i manekenka. Iz prvog braka sa jednim srpskim biznismenom koji je okončan 2007. godine ima kćerku Sofiju. Živela je na relaciji Pariz – Beograd, ali nakon razvoda se vratila u Sarajevo kako bi se posvetila djetetu, ali i manekenskoj karijeri. Sa Edinom se počela zabavljati 2012. godine, a zajedno imaju sina Danija i kćerku Unu.

Supruga proslavljenog fudbalera, još ranije je govorila o životu u Rimu, a tada je otkrila zanimljive privatne stvari koje do tada niko nije znao.

Poznato je da fudbaleri Rome i Lazija ne mogu da prođu gradom, a da ih navijači ne zaustavljaju na svakom koraku, Amra je krajem 2019. godine objasnila da su kao turisti prošli gradom prije nego što je Edin potpisao ugovor sa klubom.

“Turistički smo obišli grad, sve znamenitosti, prije nego što je Edin potpisao za Romu, jer to sada ne bi bilo moguće, sa obzirom na to koliko je popularan u Rimu”, rekla je Amra.

Prosječan dan Amre Džeko započinje ujutro kad djecu vozi u školu, potom ide na trening i šeta pse po obližnjoj šumi. Amri oko djece pomažu majka i svekrva, ali i Sofija, kćerka iz prethodne veze koja živi sa njima.

“U vrijeme ručka idem kući jer je to prilika da provedem vrijeme sa Edinom. Najčešće pravim nešto zdravo, a kad nas uhvati nostalgija, onda spremam bosanska jela. Živimo vrlo mirno, posvećeni smo porodici jer znamo koliko je bitno da budemo tu uz djecu dok rastu. Kako se Una rodila i ne spavamo više zajedno. Una i Dani spavaju sa mnom da bi se tata mogao bolje odmoriti”, rekla je Amra.

Ipak, nedavno je javnost oduševila vijest da par čeka treće dijete pošto je Amra trudna, što je potvrdila na društvenim mrežama.

Pratite Premijer ligu BiH na FBAutor: Penal.ba

Raspada se evropski velikan: Pucali su na finale LP ove sezone, a sada im odlaze svi najvažniji igrači

Marat Safin otkrio: Korona je prevara, žele da nam ugrade čipove, Bill Gates je umiješan