in

Najveća izdaja ikada: Brat John Terrya direktno odgovoran za smrt svoga suigrača

Jedna od najvećih izdaja u svijetu fudbala desila se kada je Paul Terry, stariji brat engleske zvijezde Johna Terrya imao aferu sa vjerenicom svoga suigrača Dalea Robertsa u vrijeme dok su igrali u engleskom niželigašu Rushden & Diamondsu.

Roberts je nedugo nakon toga raskinuo zaruke sa Lindsey Cowan i pao u depresiju.

Nedugo nakon toga Dale Roberts se objesio zbog srama koji su mu priuštili kolega i njegova vjerenica.

U oproštajnom pismu koje je ostavio pisalo je samo: “Volim Lindesy Elizabeth Cowan veoma veoma mnogo, ona je ljubav moga života.”

Nekadašnji krilni igrač Manchester Citya, Adam Johnson koji je bio prijatelj sa Daleom još iz školskih dana objasnio je kroz šta je nesretni Dale prolazio.

“Jednostavno nije se mogao nositi sa sramotom zbog te afere. Njegova smrt je izazvana kombinacijom srama i ozlijede noge koju je zadobio, zbog kojih je pao u depresiju.”

Ono što je indikativno je da su iz Rushden & Diamondsa nakon smrti Robertsa ekspresno odobrili transfer Paulu Terryu u Darlington.

A da je ovo uobičajeno u porodici Terry pokazao je njegov mlađi brat John Terry koji je uradio istu stvar svom porodičnom prijatelju Waynu Bridgeu, kada je imao aferu sa njegovom ženom Vanessom Perroncel.
Na svu sreću ovaj skandal nije imao tako nesretan ishod, Wayne Bridge jednostavno ne poznaje Terrya više a i odbio je igrati na Svjetskom prvenstvu 2010.godine jer je u ekipi Engleske bio i John Terry.

Pratite Premijer ligu BiH na FBAutor: J. S.

Skandal koji je potresao Europu: Bh. klub učesnik najveće kladioničarske afere

Legendarni Zidane otkrio: ‘Idol mi je bio jedan Bosanac, uživao sam gledati ga!’