in

Ovako su Arkan i Legija namjestili utakmicu: Upali sa džipovima na teren i promijenili historiju YU fudbala

Prije skoro tri decenije na stadionu u Novom Pazaru dogodio se jedan od najvećih skandala u historiji regionalnog fudbala.

Igrao se meč Druge lige Jugoslavije između domaćeg Pazara i gostiju iz Prištine čiji je prvi čovjek u tom trenutku bio ratni zločinac Željko Ražnatović Arkan.

Utakmica u Pazaru bila je praćena velikim brojem incidenata, tokom utakmice vrijeđani su fudbaleri Prištine, na teren su bacani razni predmeti, a golman ekipe sa Kosova bio je čak i pogođen. Sve je eskaliralo pred kraj utakmice kada je krenulo vrijeđanje Ražnatovića koji je sjeo u svoj džip i zajedno sa svojim prijateljem Miloradom Ulemekom Legijom uletio na teren i prekinuo utakmicu.

Nakon toga otišli su do čelnika Pazaraca i na samo sebi svojstven način tražili da utakmica bude prekinuta i registrovana neriješenim rezultatom.

“Tako je vrijeme i gotovo, i onda morate, razumiješ”, rekao je tada Arkan.

Prilikom izlaska sa stadiona delegacije FK Prištine ponovo je došlo do incidenta, naime domaći navijači su kamenovali autobus sa gostujućim fudbalerima, a onda i kolonu automobila u kojoj su bili Ražnatović i Ulemek.

Od tog trenutka postalo je jasno da će se historija jugoslovenskog fudbala prekrajati i stvarati na razne metode koji nemaju nikakve veze sa samim sportom.

Kako je sve izgledalo pogledajte na sljedećem videu.

Pratite Premijer ligu BiH na FBTri godine proveo u komi, nedavno se probudio, a klub mu kao čestitku uručuje otkaz!

Ronaldo ima tri opcije za budućnost. Ona pod brojem 3 je intrigantna i možda mu se najviše dopadne