in

Sin Milorada Dodika prozvao Jusufa Nurkića. Uslijedio je brutalan odgovor

Prije par dana košarkaš Portlanda i bosanskohercegovački reprezentativac Jusuf Nurkić prozvao je ministra zdravstva Republike Srpske Alena Šeranića.

Nurkić se oglasio povodom izjave Šeranića koji je rekao da u Federaciji BiH ima 29 osoba zaraženih koronavirusom, a u RS samo devet. Šeranić je također rekao da je postignut dogovor s Federacijom BiH da će se svakih sat vremena osobe zaražene koronavirusom slati u Federaciju.

”Čije državljanstvo imaš ministre moj, ti i politika niste dobar spoj, al’ šta te briga, dok je ovaca veliki broj, važno je da punom parom radi stranački stroj”, napisao je tada Nurkić na svom Twitter profilu, na što mu je odmah odgovorio Igor Dodik, sin prvog čovjeka RS-a Milorada Dodika.

”I poslije se čude što ne navijam za BiH. kad u reprezentaciji imaš nekog poput Jusufa, jednostavno te sramota. U ovakvoj situaciji pokazati da nekog toliko mrziš. Jadno”, napisao je Igor Dodik.

Nije trebalo puno čekati na ekspresan odgovor Nurkića.

”Igore dragi, reprezentacija za koju navijaš ti, vjerujem da sama sebe mrzi. Zato slobodno ne navijaj za BiH, mada su tužni oni koji za domovinu svoju nemaju lijep stih. A tko koga mrzi ovdje, ti ili ja, pogledaj u ogledalo i pokazat će ti se istina sva, a ako ogledalu ne vjeruješ vidi što kaže crna lista, ona će ti reći je l’ ti savjest čista”, napisao je Nurkić.

Najviše se uplašio korone: Fudbaler pobjegao iz kluba, uzeo auto i vozio 3000 km bez predaha!

Nevjerovatna priča bivšeg Zmaja: Ronaldo ‘El Fenomeno’ me prodao u Brazil