in

Nevjerovatna priča bivšeg Zmaja: Ronaldo ‘El Fenomeno’ me prodao u Brazil

Bivši fudbalski reprezentativac BiH Sanin Pintul, koji je upisao šest nastupa u dresu reprezentacije i postigao dva gola (protiv Vijetnama i Indonezije), već nekoliko godina živi i radi u Švicarskoj.
U razgovoru za Anadolu Agency prisjetio se legendarne utakmice sa Brazilom u Manausu i otkrio kako mu je Ronaldo “pomogao” da na kraju zaigra u toj južnoameričkoj zemlji.

“Bilo je to u decembru 1996. godine. Mario Lobo Zagalo je sastavio najjači mogući tim, sa Djalminhom, Ronaldom, Giovannijem, Denilsonom, Cafuom, Ze Robertom… Izgubili smo 1:0, ali smo ostavili izuzetno povoljan utisak “- rekao je Pintul.

Toliko povoljan da je Pintul zapao za oko Brazilcima i par mjeseci kasnije postao prvi igrač sa naših prostora koji je zaigrao u zemlji petostrukih svjetskih prvaka.

“Tokom boravka u Manausu, domaćin našoj ekipi bio je izvjesni Wolfgang Kulman, momak iz Hamburga koji je živio u Sao Paolu i radio za čuvenog Juana Figera, menadžera Roberta Carlosa i Ronaldinha. Pošto sam znao njemački, najviše je komunicirao sa mnom i rekao mi je prije utakmice “znaš za koga si zadužen, ako obaviš posao kako treba, možeš da biraš klub u koji želiš da te odvedem”. Mislio sam da su to prazne priče, znate kakvi su menadžeri, samo lažu, mažu i gledaju svoje interese – prisjetio se Pintul.

Sanin je svoj dio posla odradio besprijekorno, pošto se Ronaldo praktično nije vidio na terenu.

“Uspio je jednom da šutne na gol, iz slobodnog udarca i to je, nažalost, bio odlučujući trenutak utakmice. Meni se šest mjeseci kasnije javio Wolfgang sa konkretnom ponudom Atletico Paranensea. Svi su mi govorili šta ćeš tamo. U fazonu, Brazilci bježe u Evropu, a ja idem u Brazil. Međutim, nisu me odgovorili i potpisao sam ugovor. Postao sam prvi Balkanac u zemlji fudbala i sambe.Prije Ramba Petkovića” – naglasio je Pintul.

Sin Milorada Dodika prozvao Jusufa Nurkića. Uslijedio je brutalan odgovor

Šampion svijeta napravio ‘edukativni’ snimak pod nazivom ‘Ovako treba udariti ženu’