in

Zlatana pitali šta misli o muslimanima, a njegov odgovor bio je brutalan i žestok

Zlatan Ibrahimović jedan je od najpopularnijih fudbalera današnjice, a posebno ga vole i poštuju na Balkanu.

O njemu se uglavnom zna sve. Gdje god je igrao, bio je najbolji i najvažniji, osvajao je titule prvaka država, ali nikada i pehar Lige prvaka. Ali o njegovom privatnom životu ne zna se baš sve.

Pregršt zanimljivosti je Zlatan iznio u autobiografiji koja je bila bestseller, ali sam fudbaler rijetko priča o svojim religijskim uvjerenjima. Njegov otac je, kako je sam fudbaler ispričao, bosanski musliman dok je majka katolkinja iz Hrvatske.

“Moj otac je musliman, a majka je katolkinja. Ako neko želi istjerati sve muslimane iz zemlje, onda ću sebi ja odrezati tu muslimansku nogu i poslati je u Švedsku”, kazao je jednom prilikom Zlatan komentirajući navode francuskih radikala oko uloge muslimanske zajednice u tamošnjem društvu.

A ustvari je jedina Zlatanova religija – fudbal i zeleni teren. I sam je to rekao u više navrata: ”Moj otac je musliman, majka katolkinja, a ja sam Šveđanin”, ispričao je najbolji švedski igrač svih vremena u jednoj reklamnoj kampanji. Rasprave su nepotrebne i nevažne, jer njegova veličina ostaje iznad svega.

Svijetom su koračale generacije vrsnih fudbalera, neki će reći da je bilo boljih, ali svako će pronaći mjesto za njega u bilo kojoj knjizi o historiji fudbalskih velikana. Baš onako kako Zlatan i zaslužuje.

Misterija koja nikad nije riješena: Otkud mobitel sa kamerom na borbi Tysona iz 1995. godine?

Video koji je hit na društvenim mrežama: Navijači sastavili tim NK Karantena