in

Znate li ko je dječak sa slike? Bio u reklami, a danas je jedan od najvećih igrača svih vremena

“Kada odrastem, želim biti košarkaš”, rekao je nepoznati dječak, danas jedna od najvećih zvijezda NBA lige, u jednoj reklami koju je snimio sa svojim ocem prije dvadesetak godina niti ne sluteći koliko će daleko dogurati u karijeri.

Naime, Steph Curry je kao dijete glumio u nekoliko reklama u kojima je glavnu ulogu imao njegov otac, također poznati košarkar Dell Curry, a upravo je na Youtubeu objavljena jedna takva snimljena u sklopu kampanje za jedan poznati lanac brze prehrana.

“Što želiš biti kada odrasteš?”, pitao je Curry senior svoga sina.

“Želim biti košarkaš”, odgovorio je maleni Steph, nakon čega mu je otac udijelio nekoliko savjeta, koji su se pokazali isplativima.

“Za to ćeš morati naporno raditi i trenirati”, poručio mu je otac te je mu je pojasnio što je potrebno da bi bio veliki košarkaš poput njega.

Cijeli je niz košarkaša koji su snimili popularne reklame, a možda je i najpoznatija ona u kojoj glavne uloge imaju velikani Michael Jordan i Larry Bird.

Ova reklama dobila je i svojevrsni remake 17 godina kasnije, a umjesto njih u glavnim ulogama su se pojavili LeBron James i Dwight Howard.

Pratite Premijer ligu BiH na FBAutor: Penal.ba

Dan kada je Cristiano Ronaldo pokazao da će Mbappe i Haland zauvijek biti mala maca za njega

Legenda Crvene zvezde objasnila kako se namještaju utakmice: Navijači nemaju ni trunke sumnje