during day nine of the 2009 Australian Open at Melbourne Park on January 27, 2009 in Melbourne, Australia.
in

Roddick: Novak me je izlupao kao bubnjeve, shvatio sam da ovo više nije tenis koji znam

Andy Roddick, nekadašnji prvi teniser svijeta, pričao je za “Tennis Channel” o trojici najboljih tenisera svih vremena.

Roddick, koji će u narednim periodu raditi kao analitičar na pomenutom kanalu, prisjetio se trenutka kada je shvatio da “ovo više nije tenis koji je on igrao”.

“Pričamo o trojici najboljih u historiji. Ponestaje nam superlativa i pridjeva da objasnimo kako je nevjerovatno igrati na nivou na kojim oni to rade tako dugo”, rekao je Roddick i dodao:

“Kada pogledate Petea Samprasa, on bi osvojio jedan Grand Slam ili dva u sezoni, ali bi opet izgubio u nekoj trećoj ili četvrtoj rundi. Ovi momci prolaze u polufinale svaki put. To je ludo”.

Lindsay Davenport je pitala Roddicka da li je mislio da Đoković može do ovakve cifre Grand Slamova 2012. godine kada je imao svega pet.

“Mislim da niko ne može da predvidi da će neko sa pet Grand Slamova doći do 20, ali ću vam ispričati jednu priču. Sjećam se Olimpijskih igara 2012. godine. Sastao sam se sa Novakom u drugoj rundi. Osjećao sam se odlično, osvojio sam nekoliko turnira prije Igara, a Novak je neko protiv koga sam imao dobar odnos pobjeda i poraza do tog trenutka. Međutim, Novak me je izlupao kao bubnjeve. Bio sam kao dijete na terenu. Osjećao sam da sam igrao dobro, servirao sam solidno, ali me je on isprašio”, istakao je Andy i nastavio:

“Tada sam vjerovatno prvi put shvatio da ova igra postaje drugačija nego kada sam je ja igrao. Ovi momci trenutno igraju tenis sa druge planete”.

Inače, Roddick se ubrzo poslije Olimpijskih igara povukao iz tenisa, tačnije odmah poslije US opena 2012. u 30. godini života.

 

Igrao za drugu ekipu Dinama, a sad za 35 miliona ide u Premier ligu

SKANDAL Rođena Tuzlanka razotkrila Hrvata koji igra za Australiju: Lagao je da ima koronu