in

Legenda Crvene zvezde objasnila kako se namještaju utakmice: Navijači nemaju ni trunke sumnje

Miodrag Belodedić, legendarni nogometaš Zvezde, ne tako daovno objasnio je kako se namještaju utakmice. Priznao je i da je sam igrao namještene susrete.

“Jedna utakmica između Steaue i Cluja je morala završiti neriješeno. Isto jedna protiv Bistrice, dogovoreno je da ne bude pobjednika. Kako se to radi? Utakmicu počinjete s normalnim pristupom, igrate čisto na početku. Ne želite primiti gol, a borite se kako biste ga zabili. Međutim, kada zabijete gol, onda pustite suparniku da postigne gol”, rekao je Belodedić, dvostruki osvajač Lige prvaka.

Kako se puštaju golovi?

“Postoji puno, jako puno načina. Kad su korneri ili slobodni udarci, ne čuvate svoje igrače. Umjesto da krenete na loptu, vi čekate da ona dođe do vas. I čekate, čekate, čekate… Ili napadač kad puca, vi dignite nogu kako bi lopta prošla ispod. I navijači ne mogu posumnjati da je namješteno.”

Bivši rumunjski nogometaš srpskog porijekla bio je prvak Europe sa Steauom i Crvenom zvezdom. Kasnije je igrao u Španjolskoj za Valenciju, Valladolid i Villarreal.

Pratite Premijer ligu BiH na FBZnate li ko je dječak sa slike? Bio u reklami, a danas je jedan od najvećih igrača svih vremena

Carlo Ancelotti lično nazvao navijača zaraženog koronom: Halo, Mark. Ovdje Carlo…