in

Korona je zaustavila fudbal, a znate li da su to uradili i vanzemaljci u Italiji 1954. godine?

Koronavirus je zaustavio fudbal, a da li ste znali da su to učinili i vanzemaljci 1954. godine? Dobro, makar je 10 hiljada svjedoka tako mislilo na utakmici Fiorentine i Pistoiesea na “Artemio Franchiju”.

Bio je 27. oktobar 1954. godine, a jedan od igrača Fiorentine, Ardico Magnini, govorio je da se sjeća svega. Inače, ovaj fudbaler je nastupao i za reprezentaciju Italije 1954. godine.

“Sjećam se svega, od A do Š. Izgledalo je poput jajeta koje se gibalo sporo, sporo. Svako je gledao prema gore, a sa neba su padale nekakve iskre, srebrne iskre. Bili smo zapanjeni jer nikada nismo vidjeli nešto tome sličnom. Bili smo apsolutno šokirani”, rekao je on.

Utakmica je bila prekinuta, da bi kasnije bila nastavljena.

Sudija je u izvještaju napisao da su navijači vikali i upirali prstom ka nebu gdje su vidjeli natprirodnu pojavu, tačnije, nekoliko njih.

Među onima koji su bili na utakmici jeste i vječni navijač Fiorentine, Gigi Boni. Njegovo objašnjenje se malo razlikuje od Magninijevog.

“Oni su se pomjerali brzo, a potom su samo stali. Mogu da ih opišem jer su mi ličili na kubanske cigare. Mislim da je to bilo nešto natprirodno. To je ono u šta ja vjerujem”, rekao je on.

Nije stadion Artemio Franchi bio jedino mjesto tog dana gdje su primjećene letjelice, svjedoci su vidjeli i svjetlost koja je dolazila iz mjesta Prato, sjeverno od Firence.

Postoje naučnici koji su pronašli način da dokažu da se ne radi o nikakvim vanzemaljcima, već o meteorima, ali svjedoci kažu da je to glupost i ne vjeruju u to.

Ono što je sigurno jeste da će ovo ostati misterija koja je zaustavila fudbal tog dana u Firenci…

Carlo Ancelotti lično nazvao navijača zaraženog koronom: Halo, Mark. Ovdje Carlo…

‘Jedan dan mi je stranac upao u auto i tražio 4500 eura. Kasnije sam ga sreo i ostao u šoku…’