in

Dan kada je Cristiano Ronaldo pokazao da će Mbappe i Haland zauvijek biti mala maca za njega

Cristiano Ronaldo nije odmah u startu postao svjetska klasa u Manchester Unitedu. Adaptacija na engleski fudbal bio je spor i odmjeren proces za mladića koji je tek stigao iz Sporting Lisabona.

Dovoljno je da pogledate njegov razvoj iz mršavog mladića koji radi trikove do nabildane figure koja nemilosrdno trese mreže.

Iako su njegovi rani nastupi na Old Traffordu bili zabavni zbog silnih driblinga, njegove kasnije igre preporučile su ga Real Madridu, koji je tada srušio svjetski rekord za njegovo dovođenje.

Sezona 2006/07 bila je prva godina u kojoj je Ronaldo pokazao svjetsku klasu. No, bilo je naznaka i ranije u šta će se Portugalac pretvoriti.

Pričamo o sezoni 2005/06. Nema nikakve sumnje da je njegov nastup protiv Bolton Wanderersa uoči Nove godine jednostavno top klasa.

U video prilogu možemo vidjeti koliko je samo Ronaldo bio dobar u istim godinama kao i današnji talenti poput Erlinga Halanda i Kyliana Mbappea.

Ronaldo je ovdje imao tek 20 godina, što ga čini mlađim od Mbappea, i tek nešto starijim od Halanda.

Iako možda statistika Mbappea i Halanda govori drugu priču, nismo sigurni da bilo ko od njih, bez obzira na ozbiljan potencijal, može demonstrirati sposobnost na ovakvom nivou kao Ronaldo.

Četiri njemačka kluba nezapamćenim potezom spašavaju cijelu Bundesligu

Znate li ko je dječak sa slike? Bio u reklami, a danas je jedan od najvećih igrača svih vremena