in

Barca ispunila Messiju najveću želju: Na Camp Nou stiže jedna od najvećih zvijezda današnjice

Nedavno je Lionel Messi poručio kako bi sljedeće sezone volio u Barceloni igrati sa sunarodnjakom Lautarom Martinezom, a katalonski klub čini sve kako bi mu ispunio tu želju.

Martinezova odštetna klauzula do 15. jula iznosi 111 miliona eura, a Barcelona nema namjeru platiti toliko milanskom Interu, posebno što se očekuje finansijska kriza u svim klubovima nakon što prođe pandemija koronavirusa.

Corriere dello Sport javlja da bi klubovi mogli dogovoriti razmjenu igrača. Barcelona je tako spremna Interu pustiti da bira dvojicu ili trojicu igrača koji nisu ključni u katalonskoj ekipi poput Semeda, Arthura, Vidala, Alene i Todiboa. Semedo i Vidal su ranije tražili transfer, Arthur je u posljednje vrijeme izgubio sigurno mjesto u prvih 11, a Alena i Todibo su već na posudbama.

Zanimljivo, Barcelona je Lautara mogla imati prije dvije godine za 25 miliona eura. Argentinca su klubu preporučili skauti Robert Fernandez i Urbano Ortega – talentirani napadač zabio je tada 18 golova u 27 utakmica i bio na meti brojnih evropskih velikana.

Međutim, sportski direktor Pep Segura nije bio uvjeren u Martinezov potencijal pa je napadača ugrabio Inter u julu prošle godine za 25 miliona eura. Ove sezone je zabio 16 golova za milanski klub.

Ovako je Muhamed Ali podržao Bosance tokom ratnih godina: Ušao u sjedište UN-a, a potom…

Mourinho stvara novi Tottenham: ‘Posebni’ krade veliku želju Man.Uniteda