in

Velika čistka u Barceloni: Čak osam igrača napušta katalonski klub

Prema navodima katalonskog Sporta Barcelona već sad priprema na financijsku krizu koja bi mogla uslijediti nakon pandemije koronavirusa. Uprava kluba je ranije igračima ponudila smanjenje plate za vrijeme pauze uzrokovane pandemijom koronavirusa, ali su nogometaši predvođeni kapitenom Lionelom Messijem odbili taj prijedlog.

Sada u klubu razmišljaju o novim načinima da rasterete budžet a Sport tvrdi da će Barcelona to postići prodajom igrača. U Barceloninom izlogu će biti osmorica igrača. Neki od njih će otići kako bi se uštedjelo na platama, neki jer otvaraju mjesta mladim igračima koji su bili na posudbama, a neki kako bi se pronašao novac za Interovog Lautara Martineza ili Neymara.

“Prva dvojica koja će vjerojatno otići su Ivan Rakitić i Arturo Vidal. Rakitić želi otići u Sevillu, a Vidala Barcelona želi iskoristiti u razmjeni s Interom za Lautara. Obojica moraju otići ovog ljeta jer ugovor imaju do 2021. godine i onda bi mogli otići besplatno”, piše Sport.

Na popisu onih koji bi mogli otići su i Neto i Braithwaite, obojica su potpisani kao kratkoročna rješenja pa će ih se klub lahko riješiti.

“Umtiti i Coutinho su na transfer-listi. Umtiti ima veliku platu, a nema sigurno mjesto u prvih 11 i igra neubjedljivo nakon ozljede. Coutinho je na posudbi u Bayernu i već se sad traži novi klub za njega, vjerojatno neki engleski.”

Barcelona će se riješiti i Juniora Firpa koji se nije pokazao kao dostojna zamjena Jordiju Albi, a na izlaznim vratima je i Antoine Griezmann koji je stigao prošlog ljeta iz madridskog Atletica. Budućnost Griezmanna je direktno povezana sa potencijalnim dolascima Neymara i/ili Lautara Martineza.

Pratite Premijer ligu BiH na FBSnalažljivi Džanan Musa: Bh.košarkaš otkrio kako trenira u izolaciji

Nurkić emotivnom porukom podsjetio na najteži trenutak u svom životu