in

Nurkić emotivnom porukom podsjetio na najteži trenutak u svom životu

Prošla je tačno godina dana otkako je bh.košarkaš i trenutni član Portland Trail Blazersa Jusuf Nurkić slomio potkoljenicu lijeve noge.

Uslijedila je operacija, mjeseci rehabilitacije i oporavka, a kada se konačno trebao vratiti na parket 15. aprila ove godine, pandemija koronavirusa je učinila svoje, prekinula NBA ligu, te samim tim i odgodila povratak našeg košarkaša.

Nurkić je večeras iskoristio priliku i emotivnom porukom podsjetio na ono što je prošao i zahvalio svima na podršci koju su mu pružili.

“Mnogo sam emotivan jer ne mogu vjerovati da je prošla godina od moje povrede. Nije važno koliko duboko padneš, već je važno koliko visoko se digneš gore. U svom životu sam naučio da prevazilazim teškoće, ali svako ima vjeru i svoju sudbinu. Vjera znači vjerovati Bogu čak i kada ne razumiješ njegove planove. Još jednom se želim zahvaliti svima. Prije godinu dana ste uradili nešto posebno za mene i to je za mene značilo čitav svijet. Nakon svega potpuno sam zdrav i ne mogu dočekati da igram košarku ponovo”, poručio je Nurkić.

Velika čistka u Barceloni: Čak osam igrača napušta katalonski klub

Smatra da su ga prevarili: Zvijezda Bayerna želi napustiti klub