in

Dana White otkrio šta će biti sa UFC-om 249 i okršajem Khabiba i Fergusona

Gotovo svi najatraktivniji sportski događaji svijeta su obustavljeni, ali se još jedan nekako drži.

Iako je 16. ovog mjeseca otkazao svoja naredna tri eventa, u njih ne spada UFC 249 zakazan za 18. april. Središnji meč tog eventa trebao bi biti okršaj kojeg organizacija promovira kao najiščekivanijeg ikad u 27-godišnjoj historiji, onaj između Khabiba Nurmagomedova i Tonyja Fergusona.

I dok će neki reći ”pa svaki reklamiraju kao najiščekivaniji”, ovaj bi se zaista i mogao takvim nazvati. Svakako je jedan od najiščekivanijih kad je u pitanju kvaliteta i rejting boraca, kao i neizvjesnost, no ono što ovaj meč čini specifičnim činjenica je da je čak četiri puta odgađan.

Sva četiri puta je to bilo radi zdravstvenih problema suparnika ove ili one naravi, no Dana White odlučan je da će se ovaj meč dogoditi kad je zakazan, te ne namjerava ni da ga tekuća pandemija koronavirusa spriječi u tome da njegovu organizaciju izgura. O tome je, uostalom, progovorio i u kratkom javljanju preko video linka:

Još ne želi otkriti novo poprište, samo je sigurno da se meč neće moći odviti u Barclays Centeru u Brooklynu kao što je prvotno planirano.

Mora se priznati Dani Whiteu da ima rijetko viđenu ambiciju, volju i neustrašivost kada su u pitanju posao i organizatorski poduhvati.

PSG na udaru zbog sramotno niske donacije: Čak su njihovi igrači dali više za borbu protiv korone

Ovo je 10 fudbalskih pravila za koje niste znali: Ono pod brojem 5 ostavit će vas bez teksta