in

MMA: Dogovorena lokacija i datum za jedan od najiščekivanijih mečeva u historiji

MMA fanovi koji se nestrpljenjem očekuju okršaj Khabiba Nurmagomedova i Tonyja Fergusona više ne moraju biti u strahu. Predsjednik UFC-a Dana White dogovorio je lokaciju na kojoj će se iza zatvorenih vrata održati UFC 249 u noći s 18. na 19. april.

Čini se da će White ispuniti svoje obećanje nakon što je zbog pandemije koronavirusa morao otkazati tri uzastopna eventa. Ime lokacije zasada ostaje misterij apsolutno svima.

“Zasada vam neću reći mjesto gdje ćemo održati event. Borba će se dogoditi na dogovoreni datum, bit će dostupna preko PPV-a (pay per view) i cijeli će svijet moći gledati”, kazao je predsjednik UFC-a.

Unatoč koronavirusu i preporukama da se ne izlazi van iz kuća i stanova, White se u potpunosti oglušava na takve stvari.

“Imao sam dobar život do sada. Ako će me koronavirus dokrajčiti, neka tako bude. Jedna stvar je zagarantovana u životu: svi ćemo umrijeti. Kako, to niko ne zna. Mnogi ljudi umiru od srčanih bolesti, u prometnim nesrećama i gripa. Ako će me koronavirus doći glave, ja tu ništa ne mogu napraviti”, rekao je White, odlučan u tome da se event održi.

Legenda bjeloruskog nogometa poručuje: Možda nam dođu Ronaldo i Messi

Maldini: Sin i ja bismo se trebali riješiti korone za sedam dana