in

Oglasio se legendarni Pele: Ponekad imam loše dane, ali to je normalno za moje godine

Legendarni brazilski igrač i jedan od najboljih nogometaša svih vremena – Pele prvi put se oglasio nakon što je njegov sin Edinho rekao da zbog lošeg zdravlja nerado napušta kuću jer ne može hodati bez pomoći.

Naime, Pele je godinama imao problema s kukovima i sada mu treba hodalica za odrasle kako bi šetao. Mnogi njegovi nedavni javni nastupi bili su u invalidskim kolicima, a zbog svega su brojni mediji objavili da se ovaj 79-godišnjak srami izaći iz kuće.

“Ja sam dobro. Nastavljam prihvatati svoja fizička ograničenja na najbolji mogući način, ali se još uvijek želim kretati. Ne izbjegavam da ispunim preuzete obaveze u svom rasporedu, ponekad imam dobre, a ponekad loše dane, što je normalno za ljude mojih godina. Ne bojim se, odlučan sam i siguran u ono što radim”, kazao je Pele.

 

Pele će u oktobru napuniti 80 godina, a ovog ljeta bit će obilježena i 50. godišnjica trećeg naslova Svjetskog prvenstva za Brazil, osvojenog u Meksiku 1970. godine, za koji mnogi vjeruju kako ga je osvojio najveći tim svih vremena.

Pogledajte nevjerovatan koš Stevena Adamsa

Wilder i Fury kao nekad Foreman i Ali: Prognoze znalaca i trik koji bi mogao odlučiti veliki meč