in

Ne zovu ga bez razloga “LUĐAK”: Igrači otkrili nevjerovatan ritual poznatog trenera

Marcelo Bielsa je oduvijek bio poznat po svojoj ekscentričnosti i opsjednutosti fudbalom, zbog tolike ljubavi i predanosti svom poslu dobio je i nadimak “El loco” donosno “luđak”.

Brojne su anegdote o “ludosti” argentinskog stručnjaka od famoznog mjerenja terena do čuvenog okršaja sa navijačima Newells Old Boysa, kada su fanovi došli na vrata Bielsi ljuti zbog visokog poraza od 6-0 a on ih dočekao sa bombom u rukama prijeteći da će je aktivirati ako ne odu.Kada su se navijači u strahu razbježali, ljutiti Bielsa ih je ganjao ulicama Rosaria.

Najnoviju priču o “Luđaku” otkrio je bivši igrač Liverpoola Mark Gonzalez (35) koji se prisjetio čudne situacije sa današnjim trenerom Leedsa.

“Bielsi je bilo jako vruće, ušao je u svlačionicu i hodao gore-dolje. Bio je u praznoj svlačionici do naše. Ušli smo u tu svlačionicu, a on je potpuno gol ležao na stolu, izgledao je kao da će ga netko operirati.” – otkrio je Gonzalez.

I trenutni reprezentativac Čilea, Jose Pedro Fuenzalida(34) je za čileanski Abrazo de Gol potvrdio da je imao sličnu situaciju sa Bielsom.

“Meni se to također dogodilo nekoliko puta. Izgubili smo od Italije, čak se posvađao s njihovim izbornikom. Otišao je u svlačionicu, divljački hodao i skidao sve sa sebe” – rekao je reprezentativac Čilea.

Krvava tuča na terenu Bosanaca i Hrvata. Na kraju se nije znao ko koga udara

VELIKA BORBA: Ko je Brazilac zbog kojeg su “zaratili” Liverpool i Manchester United?